Noua Politică Agricolă Comună va sprijini mai consistent micii fermieri și agricultorii tineri

27.04.2014 | Agricultură , Uniunea Europeană , alegeri europarlamentare
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Noua Politică Agricolă Comună va sprijini mai consistent micii fermieri și agricultorii tineri

Aplicarea noii Politici Agricole Comune va aduce subvenții mai mari și un sprijin financiar mai consistent pentru micii fermieri și pentru agricultorii tineri, a fost mesajul pe care Iuliu Winkler, candidat al UDMR la Parlamentul European, l-a transmis în discuțiile pe care le-a avut, la acest sfârșit de săptămână, cu agricultori și responsabili din administrația publică locală din județul Satu Mare.  

Candidatul UDMR la Parlamentul European a vorbit despre faptul că, în următorii 7 ani, plățile directe vor crește de la media actuală de 130 de euro pe hectar la 190 de euro.

 

El a mai arătat că noile măsuri din politica de dezvoltare rurală vor aduce noi posibilități pentru satul transilvan. ”Se va accelera procesul de modernizare a satului ardelenesc și familiile din Transilvania vor avea un trai mai bun”, a spus candidatul UDMR.

 

Iuliu Winkler le-a mai explicat agricultorilor că avantajele pe care le aduce noua Politică Agricolă Comună sunt rezultatul poziției solidare a tuturor europarlamentarilor din Europa Centrlă și de Est, implicit și a europarlamentarilor UDMR.

 

”În Parlamentul European, au fost depuse aproape 8.000 amendamente în cadrul dezbaterii pachetului de reformă a  Politicii Agricole Comune, ceea ce reprezintă un record în istoria acestui for european. Au fost dezbateri aprige între parlamentarii europeni din statele membre din vest și est. Noi am dorit un sistem de subvenționare echitabil. Până acum, un fermier din vestul Europei primea mai multă subvenție decât unul dintr-un stat membru din est pentru aceeași suprafață de pământ de același calitate. Au existat și situații revoltătoare, cum ar fi cele ale aeroporturilor sau terenurilor de golf care au cerut și au primit primit subvenții agricole pentru suprafețele înierbate”, a mai explicat Iuliu Winkler

 

Candidatul UDMR la Parlamentul European i-a îndemnat pe agricultori să se asocieze pentru că în acest fel vor putea atrage finanțări europene mai mari și vor putea să-și valorifice produsele mai eficient. ”Uniunea Europeană va sprijini fermierii tineri, dar și cei care acum pornesc o afacere agricolă”, a mai spus Winkler.

 

În întâlnirile avute, s-a pus problema birocrației excesive în accesarea fondurilor europene. Europarlamentarul a afirmat că aceasta nu este impusă de la Bruxelles, de cele mai multe ori ea fiind rezultatul unor deficiențe organizatorice în România.

 

La discuțiile pe care Iuliu Winkler le-a avut în satul Cărășeu și în orașele Carei și Tășnad au participat senatorul Pataki Csaba, președintele UDMR Satu Mare, și deputatul Erdei D. István. 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.