Parlamentul a adoptat, din nou, proiectul de lege privind susţinerea crescătorilor de suine

18.04.2018 | Camera Deputaţilor
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Parlamentul a adoptat, din nou, proiectul de lege privind susţinerea crescătorilor de suine

Ținând cont de observațiile președintelui României, Camera Deputaților a adoptat, din nou, proiectul de lege privind sprijinirea crescătorilor de suine, reexaminat la cererea șefului statului. Legea are ca scop dezvoltarea economică, scăderea importului de porcine și creșterea spiritului antreprenorial. Actul normativ vizează reglementarea unui cadru legal necesar pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea producției interne de porcine și asigurarea condițiilor favorabile pentru crescătorii de suine care doresc să participe la acest program. 

Deputatul UDMR din județul Satu-Mare, Magyar Lóránd, a amintit că, în timpul lucrărilor din comisiile de specialitate, a formulat propuneri de modificare menite să coreleze prevederile proiectului de lege cu reglementările în vigoare privind sprijinirea acestor fermieri din fonduri europene.

Pot accesa fonduri europene fermierii care cresc cel puțin 400 de porcine, iar proiectul de lege mai sus menționat viza inițial doar crescătorii cu un efectiv de animale de cel puțin 500 de exemplare. Am modificat această prevedere astfel încât, după ce actul normativ va intra în vigoare, să poate beneficia de ajutorul de stat și fermierii care dețin doar 400 de animale", a conchis legiuitorul UDMR.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.