Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor: Un obiectiv major pentru noi este dezvoltarea Aeroportului Internațional Oradea

20.09.2016 | Bihor
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor: Un obiectiv major pentru noi este dezvoltarea Aeroportului Internațional Oradea

În cadrul conferinței de presă susținute marți, 20 septembrie, președintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, a anunțat oficial deschiderea primelor curse aeriene internaționale regulate care vor fi efectuate de pe Aeroportul Internaţional Oradea. 

Negocierile cu compania aeriană Ryanair au fost finalizate în urmă cu circa două săptămâni, însă anunțul oficial a fost făcut odată cu începerea perioadei de vânzare a biletelor. Simultan cu desfășurarea conferinței de presă, a demarat și vânzarea de bilete pentru primele curse care vor fi operaționale din luna martie anul viitor pe ruta Oradea – Barcelona și Oradea –Milano.

Pásztor Sándor a declarat cu acest prilej că unul din obiectivele majore formulate de UDMR în campania pentru alegerile locale a vizat tocmai dezvoltarea aeroportului internațional. S-a reușit înființarea și a unei noi curse interne spre Constanța, urmată de cele două curse externe anunțate acum, iar până în vara anului viitor se preconizează lansarea de noi zboruri internaționale și către alte destinații. 

Pe lângă faptul că Oradea a devenit un punct important pe harta celui mai mare operator de transport aerian din Europa, președintele Consiliul Județean Bihor consideră importantă și promovarea municipiului, iar în acest sens s-a discutat deja despre inscripţionarea uneia dintre aeronavele companiei cu numele Oradea.

Reprezentantul companiei Rynair, Barabas Denis, declarat în cadrul aceleiași conferințe de presă că ”prima cursă va fi pe 26 martie 2017, pe ruta Oradea - Barcelona, iar cea de-a doua, Oradea - Milano, va începe din 29 martie, ambele cu aceeaşi frecvenţă, de două ori pe săptămână”.

„Costul biletelor va fi de la 19,99 euro, deoarece Ryanair are preţurile cele mai mici de pe piața europeană”, a precizat Barabas.

Oficialul a mai afirmat că aeroportul din Oradea este al patrulea din România de pe care Ryanair va opera curse aeriene, iar cele două zboruri vor crea la Oradea peste 45 de noi locuri de muncă în servicii adiacente.

Datorită celor două curse internaționale anunțate azi, compania mizează pe 60.000 de pasageri în primul an de pe aeroportul din Oradea.

Potrivit acordului dintre Rynair și CJ Bihor, în curând va fi finalizată construcția noului terminalul pentru călători, iar în două luni va fi amenajată în incinta aeroportului o nouă zonă pentru plecări/sosiri.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.