Poziția Consiliului Regional al Aleșilor Locali din Ținutul Secuiesc privind acoperirea crucilor din cimitirul din Valea Uzului

17.05.2019 | Actualitate politică
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Poziția Consiliului Regional al Aleșilor Locali din Ținutul Secuiesc privind acoperirea crucilor din cimitirul din Valea Uzului

Consiliul Regional al Aleșilor Locali din Ținutul Secuiesc consideră că acoperirea, cu saci negri, a crucilor amplasate de administrația locală a orașului băcăuan Dărmănești în Cimitirul din Valea Uzului este o provocare și se delimitează atât de acțiune, cât și de persoanele care au comis-o. Avem convingerea că această acțiune a avut ca scop discreditarea comunității maghiare din România și distragerea atenției de la ilegalitățile autorităților locale din Dărmănești.

Liderii comunității maghiare din România nu au recurs, nici astăzi, și niciodată în ultimii treizeci de ani, la instrumente care contravin principiilor democratice, care încalcă drepturile sau aduc afront demnității unei comunități. Insinuarea, conform căreia UDMR ar avea orice legătură cu această acțiune condamnabilă, este inacceptabilă.

Facem apel la toți cetățenii, indiferent de etnie, să nu lase loc incitării la ură. Somăm administrația locală a orașului Dărmănești să înlăture monumentele amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului.

În numele Consiliul Regional al Aleșilor Locali din Ținutul Secuiesc,

Antal Árpád

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.