Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a informat Ministerul de Interne în legătură cu atacurile antimaghiare care au avut loc la Cluj Napoca, la finalul săptămânii trecute

14.09.2017 | Actualitate politică
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a informat Ministerul de Interne în legătură cu atacurile antimaghiare care au avut loc la Cluj Napoca, la finalul săptămânii trecute

Având în vedere legislația națională și internațională în vigoare, considerăm extrem de grav faptul că în România anului 2017 pot avea loc acte de agresiune împotriva unor maghiari, participanți la o manifestare sportivă privată, iar jandarmeria să investigheze cazul după ce incidentul antimaghiar a fost mediatizat de presa locală – arată președintele UDMR, Kelemen Hunor, în scrisoarea adresată ministrului de interne, Carmen Dan.  

Liderul UDMR a sesizat Ministerul de Interne după ce, la finalul săptămânii trecute, un grup din galeria U Cluj, înarmat cu bâte și lanțuri, a agresat participanții la campionatul de minifotbal organizat de de câțiva suporteri maghiari din galeria CFR (KVSC) și colegii lor de la Videoton și Ferenczvaros, pe  terenul fostei baze sportive CMC din Gruia. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a cerut ministrului de interne să adopte măsurile necesare în vederea anchetării incidentelor din 10 septembrie și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare.

 „UDMR consideră că incidentele sunt scandaloase. Uniunea condamnă comportamentul agresorilor și consideră inacceptabil faptul că cei care trebuiau să se grăbească să rezolve situația, au omis să ia măsurile necesare. A fost necesară – aparent - mediatizarea cazului pentru ca autoritățile statului să declanșeze cercetarea evenimentelor și să adopte măsurile legale în vederea identificării și sancționării responsabililor", a subliniat președintele Kelemen Hunor. 

Liderul UDMR consideră că în ultima perioadă s-a intensificat fenomenul anti-maghiar în rândul suporterilor unor echipe de sport, însă și acest caz evocă unul dintre cele mai triste momente ale perioadei “funariste”.  „Sportul înseamnă competiție, nu instigarea la ură reciprocă. Întruchipează tot ceea ce ar trebui să constituie o valoare importantă în societatea noastră, în relația dintre majoritate și minoritate. Dar acest lucru nu poate fi niciodată dezbinare, ci doar respect reciproc, toleranță și fair play”  a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.