Senatorii UDMR au susținut, la votul din plen, propunerea pentru noua lege a pensiilor

26.11.2018 | Senat
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Senatorii UDMR au susținut, la votul din plen, propunerea pentru noua lege a pensiilor

Deși ar fi loc de mai bine, noua lege ar aduce îmbunătățiri sistemului public de pensii, astfel că senatorii UDMR au susținut propunerea legislativă adoptată, astăzi, de Senat, în calitate de prima Cameră sesizată – a anunțat, luni, 26 noiembrie, liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.

"Salutăm faptul că indemnizația socială pentru cei care nu au cotizat minim de 15 ani la fondul de pensii publice, ar fi reglementată de un alt act normativ, iar propunerea dezbătută, astăzi, dacă va fi acceptată și de Camera Deputaților, va extinde perioada necontributivă asimilată stagiilor de cotizare cu perioada studiilor de master și doctorat", a atras atenția și Derzsi Ákos, membru al Comisiei pentru muncă a Senatului. Acesta a adăugat că UDMR susține și propunerea din inițiativă, conform căreia se va putea cumula pensia de invaliditate cu venituri din activități profesionale și propria pensie cu ajutorul pentru soțul supraviețuitor.

„UDMR a formulat o serie de amendamente la acest proiect legislativ astfel că varianta adoptată, astăzi, este una îmbunătățită față de inițiativa Guvernului”, a subliniat senatorul UDMR, Derzsi Ákos, membru al Comisiei pentru muncă a Senatului. Acesta a amintit că amendamentele Uniunii prevăd posibilitatea, dar nu obligativitatea, pensionării anticipate pentru mamele cu trei sau mai mulți copii, și include artiștii muzicii populare în rândul profesiilor ale căror locuri de muncă se încadrează în condiții speciale.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.