Seres Dénes: Bunăstare în Sălaj! Bunăstare în mediul rural!

17.11.2016 |

Seres Dénes: Bunăstare în Sălaj! Bunăstare în mediul rural!

„Nu putem dezvolta orașele fără să dezvoltăm mediul rural și viceversa. Muncim pentru bunăstarea oamenilor din mediul rural,  pentru ca tineri să aibă șanse mai bune în viață. Vrem să construim un Sălaj, o Transilvanie, unde viața de la țară nu înseamnă doar aer mai curat, ci și bunăstare și prosperitate”, a declarat azi candidatul UDMR pentru Camera Deputaților din județul Sălaj, Seres Dénes, președintele organizației județene.

„Trebuie să salvăm satele din Sălaj, toate satele din Transilvania de la depopulare, să inversăm tendința de îmbătrânire a populației de la țară.  Trebuie să le asigurăm oamenilor de aici un nivel de trai mai bun și mai multe posibilități. Trebuie să luăm povara de pe umerii lor. Tradițiile noastre sunt păstrate îndeosebi în sate, dacă mediul rural va îmbătrâni, dacă toți tinerii vor emigra, riscăm pierderea valorilor, a tradiției noastre. Putem preveni aceste lucruri cu solidaritate, un nivel de trai mai bun și bunăstare”, a spus Seres.

Deputatul a adăugat că întreprinderile mici și mijlocii și bunăstarea familiilor din mediul rural sunt o prioritate pentru UDMR.

„Muncim pentru ca fermierii să îşi poată păstra terenurile, pentru ca ei și tinerii din comunitățile lor să aibă posibilități și un nivel de trai mai bun. Propunem ca Guvernul să sprijine înființarea întreprinderilor agricole familiale cu 50.000 de euro și trei ani de scutire la plata impozitului”, a mai spus acesta.

„Retrocedările, problema titlurilor de proprietate stau pe loc în România de 26 de ani. Cerem finalizarea până în anul 2020 a înscrierii terenurilor în registrul de cadastru funciar, iar taxa de primă înregistrare să fie plătită de stat”, a atras atenția Seres Dénes.

În declarația sa, candidatul UDMR a spus că formarea fermierilor este crucială în dezvoltarea mediului rural.

UDMR dorește extinderea și dezvoltarea rețelei de scoli în care se predă agricultura, depinderi teoretice și practice: „Sprijinim suplimentarea numărului de școli profesionale agricole și rurale care predau materii neagricole”.

„Nu ne folosim suficient de fondurile europene și naționale disponibile pentru dezvoltarea rurală”, a mai a arătat Seres, spunând că formațiunea politică pe care o reprezintă încurajează și sprijină fermierii sălăjeni și toți fermierii din Transilvania să beneficieze de cât mai multe fonduri nerambursabile disponibile acestui sector.

UDMR sprijină o agricultură competitivă.

În concluzie deputatul a spus: „Avem multe proiecte care vor aduce beneficii mediului rural. Vrem asfaltarea drumurilor din mediul rural, modernizarea școlilor și a grădinițelor, respectiv sprijinim inițiativele bisericilor și a organizațiilor nonguvernamentale”.