Seres Dénes: Este nevoie de revoluționarea calității sistemului educațional

27.10.2016 |

Seres Dénes: Este nevoie de revoluționarea calității sistemului educațional

"Educația este și a fost întotdeauna o prioritate a UDMR atât în Sălaj, cât și în toată Transilvania. În ultimii 27 de ani am construit sistemul de educație în limba maternă, dar pentru ca tinerii să poată  fi performanți și competitivi în orice domeniu, trebuie să revoluționăm calitatea acestui sistem. De aceea, UDMR a decis să inițieze schimbări reale în acest sens", a  declarat miercuri deputatul UDMR, Seres Dénes, la ședințele consiliilor reprezentanților locali ai Uniunii desfășurate în localitățile Șimleul Silvaniei și Crasna, județul Sălaj.

Președintele organizației județene UDMR Sălaj a precizat că, în ultimii patru ani, 30 de școli și grădinițe cu predare în limba maghiară au fost modernizate în județul Sălaj. Trebuie să continuăm renovarea și dotarea unităților școlare, astfel încât copii să poată învăța în condiții adecvate pentru secolul al XXI-lea.

„Educația în limba maternă este un instrument fundamental care servește la păstrarea identității comunității. Prin îmbunătățirea calității educației, copiii noștri își vor găsi mai ușor locul, odată ce vor avea acces pe piața forței de muncă”, a spus senatorul UDMR de Sălaj, Végh Sándor, despre obiectivele UDMR pentru următorul mandat parlamentar.

La întâlnire au participat și Szilágyi Róbert István, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Pop Imre, administrator public al consiliului județean, pedagogi, respectiv reprezentanți ai bisericilor și sferei civile.