Seres Dénes: Transportarea în siguranță a elevilor este prioritară – autobuzele școlare beneficiază de scutiri de taxe

13.04.2016 | Camera Deputaţilor , Educaţie
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Seres Dénes: Transportarea în siguranță a elevilor este prioritară – autobuzele școlare beneficiază de scutiri de taxe

Transportul școlar este un serviciu pentru care nu se aplică aceleași standarde ca și pentru vehiculele de transport public care desfășoară activități economice. În multe situații, din cauza taxelor și sumelor necesare în acest scop, nu sunt efectuate verificările tehnice obligatorii pentru vehiculele care deservesc transportul școlar. Nu ne putem permite ca, din cauza lipsei de fonduri, să fie amenințată siguranța copiilor. Proiectul de lege votat azi vizează tocmai siguranța copiilor, deoarece sumele care până acum trebuiau plătite la stat, pot fi acum alocate pentru lucrările de mentenanță tehnică ale autobuzelor școlare”, a declarat deputatul UDMR, Seres Dénes, după ce Parlamentul a votat propunerea legislativă prin care administratorii autobuzelor școlare sunt scutiți de plata unor taxe și licențe. 

Potrivit legii, autobuzele școlare nu vor fi obligate să plătească o varietate de taxe, deoarece acestea nu funcționează pentru profit.

„ Sarcina UDMR este de a găsi metodele de reglementare legislativă care, pe de o parte, să garanteze mai multă siguranță transportului școlar, iar, pe de altă parte, să implementeze soluții corecte în acest sens”, a precizat deputatul Seres Dénes, adăugând că noile măsuri adoptate vor afecta în proporție foarte mică bugetul de stat. 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.