Szabó Ödön: Biletele de valoare să fie acordate angajaților conform unui sistem unic

09.06.2017 | Camera Deputaţilor
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Szabó Ödön: Biletele de valoare să fie acordate angajaților conform unui sistem unic

„La momentul de față sunt trei legi diferite, care reglementează ce fel de bilete de valoare pot fi acordate angajaților. UDMR propune simplificarea, unificarea și legiferarea acordării acestor beneficii. Propunem unificarea legislației privind acordarea tichetelor de masă, a tichetelor cadou și de creșă, precum și a voucherelor de vacanță în paralel cu introducerea a două instrumente noi – tichetele pentru sport și tichetele culturale – care să asigure un cadru legal coerent privind stimulentele care pot fi acordate angajaților”, a arătat vice-liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Szabó Ödön, după ce Uniunea a depus o propunere legislativă în acest sens. Deputatul din județul Bihor a subliniat că aceste tichete beneficiază de condiții de taxare și impozitare avantajoase pentru angajatori.

Szabó Ödön a precizat că, pe lângă faptul că propunerea UDMR introduce două tipuri de tichete noi, ar modifica prevederile acordării și voucherului de creșă astfel încât acei angajatori, care nu îşi pot permite să plătească 450 de lei lunar pentru angajații lor, să le poată acorda, totuși, un bon valoric de 100 de lei.

Cele două tichete nou introduse pot fi folosite pentru activități sportive şi culturale. „Bunurile și serviciile culturale care pot fi plătite cu acest tichet sunt abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri și expoziții permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv destinate copiilor și alte asemenea. Tichetul pentru activități sportive poate fi folosit pentru  serviciile oferite de bazele sportive, centrele de fitness, serviciile oferite de unități medicale sau balneare de recuperare a capacității de muncă, integral sau doar pentru fracțiunea care nu este suportată din Fondul asigurărilor sociale de sănătate”, a spus deputatul bihorean, Szabó Ödön, care a adăugat că valoarea tichetelor pentru activități sportive și culturale nu poate depăși suma prevăzută de lege. 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.