Tánczos Barna: În baza propunerilor UDMR, întreprinderile mici și mijlocii vor putea, de asemenea, accesa programul național de susținere a ocupării forței de muncă în sectorul agricol

23.11.2017 | Senat
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Tánczos Barna: În baza propunerilor UDMR, întreprinderile mici și mijlocii vor putea, de asemenea, accesa programul național de susținere a ocupării forței de muncă în sectorul agricol

„La propunerea UDMR si a senatorilor din comisia de specialitate a SenatuluiMinisterul Agriculturii a fost de acord cu simplificarea programului național care ar contribui la creșterea ratei de ocupare a forței de muncă în sectoarele agricol, piscicol și alimentar. În prezent, există o inițiativă guvernamentală în Senat, care prevede lansarea, în 2018, a unui program la nivel național, pentru a remedia lipsa forței de muncă în sectorul agricol. Potrivit actului normativ, angajatorii din sectorul agricol care sunt dispuși să angajeze cel puțin doi tineri vor beneficia de sprijin financiar din partea statului. În plus față de sprijinul financiar acordat întreprinderilor, noile locuri de muncă create prin participarea la program vor beneficia, de asemenea, de scutirea de la plata impozitului pe venit.Totodată, procedura de accesare și efectuare a plăților din cadrul finanțării a fost simplificată la inițiativa UDMR. Am susținut introducerea unei soluții simple și la îndemâna tuturor în locul procedurilor complicate și anevoioase: finanțările de sprijin pentru angajarea personalului tânăr va fi plătit prin Direcțiile Agricole Județene”, a declarat, miercuri, Tánczos Barna, senator UDMR.

Programul este planificat să înceapă în 2018.

Referitor la criteriile acordării finanțării de sprijin pentru antreprenori, Tánczos Barna a declarat că angajatorii beneficiază de finanțare dacă se decid să angajeze cel puțin doi tineri cu vârsta de până în 40 de ani, prin contract de muncă pe durată nedeterminată și cu normă întreagă.

„Persoanele nou-angajate trebuie să rămână în relații contractuale pe o perioadă de cel puțin un an. Angajatorul primește o subvenție lunară de 1000 de lei, timp de un an pentru fiecare persoană angajată recent, dacă tânărul lucrător este absolvent de învățământ superior cu specializare în agricultură. 750 lei lunar se acordă pentru angajarea unei persoane cu studii medii și 500 lei pentru noul personal, necalificat”, a explicat senatorul UDMR.

Programul va avea o durată de trei ani, cu un buget anual de aproximativ 25 milioane euro pe an, care va fi acoperit de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.