Tánczos Barna: UDMR propune soluții la problemele strategice importante

27.05.2015 | Senat , Agricultură
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Tánczos Barna: UDMR propune soluții la problemele strategice importante

Senatul a respins, ieri, moțiunea simplă de cenzură inițiată de PNL, prin care s-a solicitat demisia ministrului Daniel Constantin, indicându-se  pierderea continuă a cotei de piață, ca urmare a problemelor grave cu care se confruntă agricultura românească. Potrivit documentului, deși agricultura ar putea deveni motorul economiei naționale, totuși se constată că cei care activează în acest domeniu sunt printre cei mai săraci, din rândul țărilor membre ale UE. 

Poziția UDMR a fost prezentată de senatorul Tánczos Barna, secretarul Comisiei de Agricultură din camera superioară a Parlamentului. Acesta a subliniat, în relatarea sa, că oricât de tristă este situația actuală, nu este potrivit momentul pentru o schimbare la nivelul conducerii ministerului de resort. 

 

„Se pot produce schimbări, dacă reușim să abordăm în mod pozitiv problemele din acest domeniu, formulând propuneri axate pe soluții concrete. Anul 2015 va fi unul dificil atât pentru angajații din acest sector, cât și pentru fermieri, respectiv instituțiile publice, dar poate fi, de asemenea, și un an al oportunităților, dacă decidem că vrem să pornim pe această cale", a subliniat Tánczos.  

 

Politicianul UDMR a adăugat, totodată, că adoptarea unor măsuri pentru promovarea stabilirii tinerilor în mediul rural, măsurile de restaurare și conservare a clădirilor istorice din mediul rural, sprijinirea fermierilor care optează pentru conservarea metodelor agricole tradiționale, elaborarea unor reglementări menite să faciliteze comercializarea produselor locale – sunt aspecte care necesită soluții urgente. 

 

”În ultima perioadă a devenit tot mai cert și faptul că ne confruntăm cu probleme majore în privința sistemului de plăți efectuate prin intermediul APIA. Astfel, perioada următoare promite să fie o provocare și pentru instituțiile statului, acestea fiind obligate să prezinte soluții, respectiv să elaboreze strategii pentru problemele enumerate”, a precizat Tánczos Barna.

 

”Consider că acum trebuie să ne concentrăm mai degrabă pe muncă și pe proiectele care ne așteaptă”, a concluzionat senatorul UDMR.

 

 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.