Trebuie să recâştigăm reprezentarea comunităţii în administraţia locală

04.06.2012 | Hunedoara

Alegerile din 10 iunie sunt esenţiale şi pentru maghiarii din Valea Jiului, care trebuie să-şi recâştige reprezentarea în administraţia locală, a declarat, duminică, preşedintele Organizaţiei Judeţene Hunedoara a UDMR, deputatul european Iuliu Winkler.

Duminică, liderul UDMR Hunedoara s-a aflat înValea Jiului, unde s-a întâlnit cu maghiarii din localităţile din această zonă a judeţului Hunedoara.

„Este un sentiment extrem de neplăcut şi chiar enervant atunci când pierdem ceva pentru că nu am fost atenţi”, le-a spus Iuliu Winkler maghiarilor din Valea Jiului, arătând că, în 2008, comunitatea şi-a pierdut reprezentarea în administraţia locală din neatenţie. „În fiecare oraş am avut mai puţin de 100 de voturi care ne lipseau - în unele locuri 28, în altele 78 voturi - pentru a ne păstra prezenţa în consiliile locale. Nu am fost atenţi, nu am crezut în victorie, nu am simţit cu adevărat semnificaţia şi necesitatea prezenţei noastre în consiliile locale”, a afirmat liderul UDMR Hunedoara. El a adăugat că, în ultimii patru ani, maghiarii din Valea Jiului au resimţit consecinţa ratării şansei de a avea reprezentanţi în administraţia locală.

Iuliu Winkler a explicat că, în ultima perioadă, această lipsă a fost oarecum compensată de prezenţa UDMR la guvernare. „Vorbim despre nişte ani când prefectul judeţului Hunedoara era maghiar, când aveam reprezentanţi în administraţie şi, ca atare, comunitatea maghiară avea la cine să apeleze când era în nevoie. Acum, UDMR este în opoziţie, iar prefectul a fost schimbat. De aceea, alegerile locale din 10 iunie sunt esenţiale pentru maghiarii din Valea Jiului, din întreg judeţul Hunedoara ”, a subliniat liderul UDMR Hunedoara.

Iuliu Winkler a mai spus că este extrem de important ca maghiarii să meargă la scrutin şi să voteze UDMR, pentru că doar astfel, pe mai departe, comunitatea îşi va exercita dreptul de a avea reprezentanţi în consiliile locale şi în Consiliul Judeţean.