UDMR a depus la BEC 226.150 de semnături pentru o echipă nouă şi puternică la alegerile parlamentare

11.10.2016 | Alegeri parlamentare
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR a depus la BEC 226.150 de semnături pentru o echipă nouă şi puternică la alegerile parlamentare

Uniunea Democrată Maghiară din România a depus la Biroul Electoral lista cu 226.150 de semnături pentru participarea la alegerile parlamentare. Astfel, Uniunea îndeplinește condițiile legale pentru a avea liste de candidați complete în toate județele și circumscripțiile electorale din țară.

„Mulțumiri tuturor maghiarilor care au sprijinit, prin semnăturile lor, ca UDMR să pornească la drum, cu o echipă, iată, înnoită, în alegerile parlamentare. În ultimii aproximativ doi ani, am avut patru campanii de strângere de semnături. Acest lucru este important și pentru că strângerea de semnături presupune contacte directe cu alegătorii noștri, care, cu această ocazie, ne-au adresat şi critici și încurajări”, a spus președintele UDMR, Kelemen Hunor, după depunerea semnăturilor.   

Uniunea pornește în alegerile parlamentare din 11 decembrie cu o echipă înnoită. Pe liste, alături de colegii noștri cu experiență, figurează, în proporție de aproximativ 50 la sută, și multe nume noi .

„Din punctul nostru de vedere, în politică, este nevoie, pe lângă credibilitate, de încă două calități. Candidatul trebuie să își asume, cu devotament, reprezentarea comunității maghiare și trebuie să aibă o bună pregătire profesională. Așadar, este necesară experiența, asigurată de persoanele care au avut deja două-trei mandate parlamentare, dar este nevoie și de un mod de abordare nou, dinamic, de o optică diferită, pentru că înnoirea echipei este importantă. De altfel, pentru UDMR, procesul de înnoire a fost întotdeauna important, iar acum, mai mult de jumătate dintre viitorii noștri parlamentari vor fi, cu siguranță, tineri, nume noi în scena politică. Această nouă generație înseamnă înnoirea grupurilor noastre parlamentare și va însemna mult mai mult decât un simplu schimb de generații. Avem obligația de a întări şi de a sprijini mai mult activitatea de reprezentare a intereselor comunității, acțiunile noastre trebuie concentrate într-o măsură mult mai mare acestui obiectiv.  Trebuie să ne asumăm o participare  mult mai activă la organizarea societăţii”, a arătat președintele UDMR.

Prezentând programul politic al Uniunii, președintele a subliniat că UDMR se bazează, în primul rând, pe Transilvania deoarece maghiarimea are nevoie, în primul rând, de o regiune puternică, iar ceea ce este bine pentru Transilvania este bine și pentru întreaga Românie.

„Într-o Transilvanie puternică primează drepturile omului, drepturile minorităților, drepturile comunităților, drepturile maghiarilor care trăiesc acolo – de la cea mai mică dintre comunități până la cea mai mare. Noi propunem ca acolo unde maghiarii sunt majoritari și limba maghiară să aibă statutul de limbă oficială. De asemenea, dorim scăderea la zece procente a pragului de 20 la sută peste care se aplică prevederile privind dreptul folosirii limbii materne. Asta ar însemna ca și în comunitățile mai mici să fie posibilă punerea în practică a drepturilor lingvistice care, potrivit legislației actuale, pot fi aplicate numai dacă o minoritate reprezintă cel puțin 20 la sută din populația unei localități”, a explicat președintele Uniunii.

Potrivit programului UDMR, o Transilvanie puternică trebuie să se bazeze pe mai multe coordonate, printre care, un sistem educaţional de calitate, domeniu în care UDMR va veni, în  curând, cu mai multe propuneri importante. Domenii la fel de importante sunt economia, dar și problematica socială, agricultura și infrastructura.

„Transilvania nu a fost niciodată importantă doar pentru UDMR, ci și pentru câțiva politicieni români transilvăneni, indiferent dacă vorbim despre infrastructură sau despre alte tipuri de dezvoltare. De aceea spunem că este nevoie de o Transilvanie puternică, de o Transilvanie care se întărește și pe plan economic și care corespunde și din punct de vedere al infrastructurii sale, atât nevoilor întreprinzătorilor, cât și ale cetăţenilor. Este inacceptabil că nu avem autostrăzi și că este dificil să te deplasezi dintr-un loc în altul”, a subliniat președintele Uniunii.

Kelemen Hunor a prezentat și propunerea UDMR cu privire la salariul minim. În următorii patru ani, salariul minim trebuie să crească, treptat, de la 1200 de lei la 2000 de lei. În ceea ce-i privește pe întreprinzătorii tineri și pe cei care lucrează în agricultură, UDMR propune scutirea de impozit pe o perioadă de 3 ani, ceea ce ar ușura crearea de noi locuri de muncă și, totodată, i-ar stimula pe agricultori să nu mai vândă produse agricole neprelucrate, ci produse prelucrate, cu valoarea adăugată.

În perioada următoare, UDMR își va prezenta, în fiecare săptămână, câte un capitol din programul său politic. Se va acorda o importanță sporită educației de calitate și consolidării drepturilor comunității maghiare. De asemenea, se va pune accentul pe dezvoltarea infrastructurii rurale, transilvănene în general, dar și pe întărirea siguranței familiilor și sprijinirea lor pentru asigurarea unui trai decent.

„Cea mai importantă sarcină a noastră pentru următoarele două luni va fi prezentarea candidaţilor noştri şi a programului, pentru ca cetățenii-alegători cu drept de vot, să poată vedea că alegerile îi privesc în mod direct, sunt pentru ei, reprezintă una dintre modalitățile prin care putem contribui la susţinerea intereselor noastre, la dezvoltarea şi consolidarea comunităţii. Cei care intră acum în lupta pentru mandatele parlamentare sunt capabili de acest lucru. Eu i-am rugat pe toți ca în campaniile lor, în modul de a face politică, să subordoneze totul, cu maximum de empatie, binelui comun”, a subliniat președintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.