UDMR a refuzat să susțină adoptarea noii legi privind funcționarea ONG-urilor

24.10.2018 | Actualitate politică
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR a refuzat să susțină adoptarea noii legi privind funcționarea ONG-urilor

Grupul UDMR din Camera Deputaților nu a votat legea pentru combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, care prevede o birocratizare excesivă a funcționării ONG-urilor. Korodi Attila, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, a precizat că proiectul de lege transpune o directivă europeană în sistemul juridic românesc, însă în textul proiectului au fost incluse articole care nu corespund scopului directivei și cu care UDMR nu poate fi de acord.

După votul final din plen, Korodi a declarat: „Am părăsit sala la votul final după ce proiectul de lege care din păcate birocratizează și activitatea ONG-urilor fost supus și pentru a doua oară la vot în plenul Camerei Deputaților, fiind în cele din urmă adoptat în forma agreată de coaliția guvernamentală. Este important de menționat faptul că proiectul de act normativ a fost respins inițial în absența a două voturi, însă membrii coaliției au decis reluarea votului, motivând că sistemul electronic de centralizare nu a înregistrat toate voturile necesare pentru adoptare”.

După cum se știe, deputatul UDMR de Covasna, Marton Arpad, a prezentat poziția Uniunii la dezbaterea de luni din plenul Camerei, iar în cadrul lucrărilor din comisie deputații Uniunii s-au opus introducerii unor articole.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în urmă cu o lună, iar astăzi, plenul Camera Deputaţilor a adoptat noul act normativ în calitate de cameră decizională, astfel încât legea va merge la promulgare.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.