UDMR a sprijinit Legea privind relansarea învățământului profesional în domeniul agricol

07.12.2017 | Senat
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR a sprijinit Legea privind relansarea învățământului profesional în domeniul agricol

“În timp ce agricultura este considerată unul dintre sectoarele de importanță majoră în România și, prin urmare, ar fi justificată consolidarea instruirii în domeniul agricol, în mod paradoxal, peste 200 de astfel de unități de învățământ au fost închise în ultimii 20 de ani. Învățământul profesional de profil agricol este copilul vitreg al sistemului educațional din România, iar pentru relansarea sa este esențială reforma acestei forme de învățământ, sarcină pe care, pe lângă Ministerul Educației, ar trebui să și-o asume și Ministerul Agriculturii. În această săptămână, Senatul a votat în calitate de Cameră decizională un proiect de lege care pune școlile cu profil agricol sub o dublă <<autoritate>>. Aceasta înseamnă că formarea profesională agricolă este acum singura, prin excepție, sub îndrumarea și finanțarea a două ministere. UDMR a sprijinit modificarea legii ", a declarat senatorul UDMR, Tánczos Barna, specialistul în agricultură al Uniunii.

Legiuitorul Uniunii a mai spus că, pe viitor, cele două ministere vor adopta împreună planul de învățământ agricol și este, de asemenea, important ca Ministerul Agriculturii să poată oferi apoi un fond de dezvoltare pentru liceele cu profil agricol, iar elevii vor putea efectua stagiile de pregătire practică în cadrul unităților agricole desemnate de minister.

”Acest act normativ poate fi un nou început pentru învățământul cu profil agricol. Sperăm că prin faptul că ministerul va avea posibilitatea de a gestiona elaborarea curriculumului, organizarea de stagii, finanțarea înființării fermelor pentru efectuarea stagiilor, achiziționarea de mașini și echipamente, elevii vor avea parte de educație la nivelul secolului al XXI-lea”, a subliniat Tanczos.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.