UDMR a susținut și în Camera Deputaților noua lege a pensiilor

27.06.2019 | Camera Deputaţilor

UDMR a susținut și în Camera Deputaților noua lege a pensiilor

Legea Pensiilor, adoptată în decembrie anul trecut, a ajuns, din nou, în plenul Camerei Deputaților, după ce partidele de opoziție au contestat constituționalitatea proiectului de lege. Szabó Ödön, viceliderul deputaților UDMR, a subliniat că Legea Pensiilor conține modificări propuse de UDMR, fiind incluse și o serie de reglementări pozitive  în noul act normativ, astfel că reprezentanții Uniunii au votat în favoarea adoptării legii.

Deputatul Csép Éva Andrea, politicianul de specialitate al UDMR în domeniul muncii și protecției sociale, a afirmat în cadrul intervenției sale din plen că Uniunea a solicitat încă prin propunerea de modificare inițiată în decembrie anul trecut, ca Legea Pensiilor să includă prevederile din cauza cărora proiectul de lege a fost declarat neconstituțional de judecătorii CC: ”În decembrie anul trecut, UDMR a fost formațiunea politică care, printre altele, a elaborat propuneri de modificare și pentru ca statul să asigure în sistemul de pensii condiții corecte pentru persoanele aflate în incapacitate totală sau parțială de muncă. Parlamentul, însă, a respins atunci propunerea UDMR, iar acum este obligat ca, din cauza lipsei acestor specificații, să repună proiectul în dezbatere”.

Csép Éva Andrea a subliniat, totodată, că UDMR a reușit să includă și să mențină în noua lege opțiunea care prevede condiții mai favorabile de pensionare pentru mamele cu trei sau mai mulți copii, precum și pentru dansatorii și cântăreții de folclor.