UDMR a votat împotriva proiectului de lege care ar fi interzis folosirea simbolurilor regionale în România

19.04.2017 | Actualitate politică
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR a votat împotriva proiectului de lege care ar fi interzis folosirea simbolurilor regionale în România

Foto: Sallai János

„UDMR a votat împotriva proiectului de lege care ar fi interzis folosirea simbolurilor regionale în România. Consider că datoria noastră în Parlament este să elaborăm legi care garantează un trai mai bun, un viitor mai sigur pentru oameni și nu subminarea reciprocă”, a declarat marți, 18 aprilie, deputatul din județul Harghita, Korodi Attila, după ce Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a respins propunerea normativă care prevedea interdicția arborării steagului și intonării imnurilor regionale, cum ar fi steagul secuiesc și imnul secuiesc.

Conform inițiativei legislative ar fi interzisă intonarea unor imnuri sau arborarea drapelelor unor regiuni de pe teritoriul național, sau din afara teritoriului național. Actul normativ ar mai fi prevăzut obligativitatea intonării Imnului României la începerea și încheierea emisiunilor stațiilor Radio România și Televiziunea Română, precum și la deschiderea emisiunilor tuturor stațiilor radio și de televiziune românești care emit pe teritoriul României, în interpretare vocală, intonarea obligatorie a imnului în locațiile de pe teritoriul național în care se desfășoară competiții sportive oficiale la nivel local, național sau internațional și în care România este reprezentată de un sportiv, o selecționată națională, ba chiar și dacă este prezentă doar o echipă de club. 

La începutul programului zilnic în învățământul preuniversitar intonarea imnului ar fi obligatorie.

”Majoritatea trebuie să înțeleagă că folosirea simbolurilor minorităților nu reprezintă nici un pericol pentru societatea română, pentru stat. De la Revoluție încoace, indiferent de faptul că ne-am aflat la guvernare sau în opoziţie, obiectivul nostru a fost mereu același: obţinerea mai multor drepturi pentru comunităţile locale, mai multă siguranţă pentru familii și, nu în ultimul rând, susţinerea bunei convieţuiri între români și maghiari. Din acest motiv este foarte important să menținem o prezență puternică în Parlament. Trebuie să contracarăm inițiativele împotriva comunității noastre”, a subliniat liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaților.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.