UDMR a votat în favoarea modificării legislative privind eliminarea discrepanțelor salariale pentru personalul plătit din fonduri publice care nu a beneficiat de majorările aprobate la începutul anului

13.06.2017 | Camera Deputaţilor
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR a votat în favoarea modificării legislative privind eliminarea discrepanțelor salariale pentru personalul plătit din fonduri publice care nu a beneficiat de majorările aprobate la începutul anului

„În urma OUG nr.  2/2017 s-au creat unele discrepanțe salariale, de exemplu în cazul personalului administrativ al teatrelor de stat. În acest an o parte din angajați au beneficiat de o mărire de salariu, într-adevăr binevenită, însă salariile personalului non-artistic au rămas proporțional mici. Nu e normal ca cineva din contabilitate, care are o responsabilitate financiară enormă, sau directorul unui departament de marketing, de exemplu, să primească un salariu mult mai mic decât personalul artistic. Începând cu ianuarie anul viitor, conform Legii unice de salarizare, remunerația tuturor bugetarilor va crește cu 25%. Acest procentaj, dacă nu s-ar modificat Ordonanța de Urgență a Guvernului, ar fi fost calculat pe baza salariilor actuale, perpetuându-se disproporționalitatea.  Actul normativ adoptat astăzi prevede o mărire de salariu de 20%, și la calculul din ianuarie se va lua în considerare acest salariu nou”,  a declarat deputatul UDMR Csép Andrea Éva, membru al Comisiei pentru muncă a Camerei inferioare a parlamentului după ce Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 99/2016.

Proiectul de lege prevede majorarea salariilor și pentru angajații din alte instituții, precum biblioteci și muzee de stat (30 %), sau pentru personalul din instituțiile de stat aflate în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și a Ministerul Tineretului și Sportului, care nu au beneficiat de indexările salariale aprobate la începutul anului.

Proiectul de act normativ adoptat azi va intra în vigoare în termen de trei zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial, după care angajații vor primi majorările salariale votate.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.