UDMR: Am susținut alinierea Codului Penal la prevederile Constituției

17.04.2019 | Senat
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR: Am susținut alinierea Codului Penal la prevederile Constituției

„Deciziile Curții Constituționale trebuie incluse în sistemul juridic românesc, iar Parlamentul și-a îndeplinit această sarcină, astăzi, în Senat. Am votat în favoarea amendamentelor care modifică prevederile Codului Penal în mai mult de 30 de puncte, în conformitate cu deciziile Curții Constituționale. Toate dispozițiile pe care Curtea Constituțională le-a declarat ca fiind în conflict cu legea fundamentală au fost eliminate din proiect, de aceea grupul UDMR din Senat a votat în favoarea adoptării proiectului de act normativ”, a declarat Cseke Attila, liderul grupului UDMR din Senat, după ce Camera superioară a Parlamentului a votat în calitate de primă Cameră sesizată, modificarea Codului Penal.

Comisia specială pentru modificarea legilor justiției a adoptat, miercuri,17 aprilie, un raport privind modificarea Codului Penal. În cadrul lucrărilor comisiei, au fost eliminate toate articolele care au fost neconstituționale până în prezent și au rămas doar acele articole care sunt conforme cu prevederile Constituției.

Senatorul UDMR, Császár Károly, membru în comisia juridică din Senat a reiterat faptul că o modificare a Codului Penal a fost votată de Parlament în iulie anul trecut și apoi atacată de Curtea Constituțională.

În prezent, Parlamentul a trebuit să coreleze cu prevederile Constituției doar acele amendamente care au rezultat ca urmare a contestației la CC. Se puteau modifica numai strict sugestiile referitoare la articolul din decizia Curții Constituționale, astfel încât acestea să nu intre în conflict cu legea fundamentală”, a subliniat senatorul UDMR.

Senatul a votat modificarea Codului Penal în calitate de primă Cameră sesizată, dar decizia finală va fi luată de Camera Deputaților.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.