UDMR Arad are din nou reprezentant în Camera Deputaților

17.12.2016 |

UDMR Arad are din nou reprezentant în Camera Deputaților

După o întrerupere de 4 ani, UDMR a reușit să redobândească mandatul de deputat în județul Arad. În urma redistribuirii de către Biroul Electoral Central a voturilor valabil exprimate, s-a concretizat un nou mandat de deputat pentru candidatul UDMR din Arad, Faragó Péter, președintele organizației județene a Uniunii.

În declarația de presă de vineri, acesta a mulțumit tuturor celor care au participat la vot și au onorat cu încrederea lor candidații UDMR, atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare.

”La scrutinul de duminică, lista candidaților UDMR din Arad a obținut circa 11.000 de voturi fiecare, un scor de 8,02%, semnificativ mai mult decât în urmă cu patru ani. Această  reușită nu ar fi fost posibilă fără suportul bisericilor comunităţii maghiare, a societăţii civile, a membrilor şi simpatizanţilor, a voluntarilor şi reprezentanţilor în birourile secţiilor de votare. Pe de altă parte, creditul ce ne-a fost acordat ne obligă. Avem o datorie faţă de locuitorii judeţului Arad, de aceea suntem obligaţi ca, prin munca noastră din următorii patru ani, să ne achităm de această datorie”,  a subliniat Faragó Péter.

UDMR Arad a recâştigat mandatul pe care l-a deţinut timp de şase cicluri legislative, între 1990 şi 2012.