UDMR are, din nou trei, reprezentanți în Consiliul Județean Brașov

09.06.2016 |
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR are, din nou trei, reprezentanți în Consiliul Județean Brașov

În județul Brașov UDMR a reușit să redobândească trei mandate de consilieri județeni și să mențină două mandate la municipiu. În localitățile brașovene Hălmeag și Bod în care, până în prezent comunitatea maghiară nu a beneficiat de reprezentare, UDMR are câte un mandat de consilier local. „Trei primari UDMR au fost realeși în funcții și pot continua munca desfășurată în interesul comunităților locale: este vorba despre edilii comunelor Ormeniș, Racoș și Apața”, a arătat Kovács Attila, președintele organizației județene a UDMR, referitor la rezultatul alegerilor locale.

„În primul rând vreau să mulțumesc maghiarilor din județul Brașov pentru încredere. Le mulțumesc că au sprijinit, prin votul lor, candidații Uniunii, pentru care funcțiile obținute înseamnă muncă și responsabilitate. Comunitatea maghiară a înțeles miza acestor alegeri, s-a prezentat în număr mare la vot, iar rezultatele sunt foarte bune”, a afirmat Kovacs Attila. 

 „După opt ani avem, din nou, trei reprezentanți în Consiliul Județean Braşov deși, în ultimul deceniu, numărul maghiarilor s-a diminuat cu 20 de procente. Este un rezultat remarcabil, de care suntem mândri. În ultimii patru ani a trebuit să muncim în condiții dificile, dar cu toate acestea am reușit să avem realizări, iar acest fapt se reflectă și în rezultatele obținute de UDMR în județ”, a menţionat președintele organizației județene.

Pe lista de consilieri județeni UDMR a primit 15.098 de voturi, reprezentând 6,99 la sută din numărul voturilor valabil exprimate. La municipiu, lista candidaților Uniunii a obținut 5.524 de voturi, însemnând 6,38 la sută din totalul voturilor. 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.