UDMR Hunedoara a încheiat procesul de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare

12.09.2012 | Hunedoara , Alegeri parlamentare

Procesul de depunere al candidaturilor inițiat de Organizația Județeană Hunedoara a UDMR  pentru colegiile din județ pentru alegerile parlamentare s-a încheiat luni, 10 septembrie a.c., până la această dată fiind înregistrate 12 candidaturi.

În 30 septembrie, Consiliul Reprezentanţilor Judeţeni va face selecția candidaților pentru cele 7 colegii pentru Camera Deputaţilor şi cele 3 colegii pentru Senat din județul Hunedoara.

Până la data limită și-au depus candidaturile: profesorul universitar András József, preşedintele UDMR Petroşani; inginerul, Burján Gergely, directorul SGA Hunedoara, vicepreşedintele politic UDMR Hunedoara; geologul Benedekfi Dávid, preşedintele UDMR Lupeni, consilier local; inginerul Dezméri István, preşedintele executiv UDMR Hunedoara; juristul Dézsi Attila, inspector guvernamental; inginerul Ferenczi István, vicepreşedintele UDMR Hunedoara; juristul Fülöp Béla, vicepreşedintele executiv UDMR Petroşani; profesorul Kocsis Attila-Levente, directorul Grupului Şcolar "Téglás Gábor"; inginerul Kofity Zoltán, preşedintele executiv al Organizației Municipale Hunedoara a UDMR; inginerul Pogocsán Ferdinánd Zoltán, preşedintele UDMR Deva, consilier local; inginerul Széll Lőrinc, directorul executiv a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Hunedoara; muzicianul Takács Aranka, preşedintele UDMR Municipiul Hunedoara, consilier local.

“Pentru comunitatea maghiară din judeţul Hunedoara şi, în general, pentru comunităţile szórvány este deosebit de important faptul că legea electorală a păstrat principiul reprezentării proporţionale. Acest lucru înseamnă o nouă şansă pentru comunitatea noastră din județul Hunedoara de a recupera un loc în Parlamentul României. Începând din 1990, comunitatea maghiară din judeţul Hunedoara a avut de trei ori un reprezentant în Camera Deputaților, ultima dată în legislatura 2000-2004. Voi cere Consiliul Reprezentanţilor Judeţeni să aleagă candidaţii UDMR în aşa fel încât oricare dintre ei ar ajunge în Parlament să fie eficient şi impecabil din punct de vedere profesional pentru a putea reprezenta comunitatea noastră", a declarat deputatul european Iuliu Winkler, preşedintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că Uniunea va avea candidați la alegerile parlamentare în toate colegiile din țară și din străinătate, arătând că pentru comunitatea maghiară este foarte important să adune toate voturile pentru ca la repartizarea națională să poată obține mandate chiar și în afara Transilvaniei. Liderul UDMR și-a exprimat convingerea că, și în acest an, Uniunea va reuși să adune toate voturile din România și din străinătate.