UDMR Hunedoara are 10 candidați pentru alegerile parlamentare

01.10.2012 | Hunedoara , Alegeri parlamentare

Consiliul Reprezentanților Județeni (CRJ) ai UDMR Hunedoara, întrunit, duminică, la Hunedoara, a decis prin vot secret lista candidaților care vor intra în cursa pentru Camera Deputaților și Senat în cele 10 colegii din județ.

În colegiile cu cele mai mari comunități maghiare, UDMR Hunedoara va lansa în campania electorală liderii organizațiilor locale, astfel profesorul Takács Aranka, preşedintele UDMR Municipiul Hunedoara, profesorul universitar András József, preşedintele UDMR Petroşani și consilier local, va candida pentru un mandat la Camera Deputaților, inginerul Pogocsán Ferdinánd, preşedintele UDMR Deva, consilier local, la Senat, geologul Benedekfi Dávid, preşedintele UDMR Lupeni, consilier local, la Camera Deputaților. Dézsi Attila, fost seceretar general al Guvernului, va candida pentru un mandat în Camera Deputaților în colegiul din Deva.

Președintele UDMR Hunedoara, deputatul european Iuliu Winkler, s-a declarat optimist în ceea ce privește șansa organizației județene de a câștiga un mandat în Parlament. El consideră că, în alegerile din 9 decembrie, UDMR Hunedoara poate obține un număr mai mare de voturi decât cel din 2008.

“Cu ocazia alegerilor locale din iunie, candidații UDMR au obținut în județul Hunedoara un număr de voturi cu 10% mai mare decât la alegerile locale din 2008. Mobilizarea și coeziunea la nivelul organizațiilor locale mă fac să fiu optimist cu privire la șansele noastre de a recâștiga din județul Hunedoara un mandat în Parlament. Legea electorală a păstrat principiul reprezentativității proporționale, ceea ce înseamnă că nici un vot acordat candidaților UDMR nu va fi risipit. Toate aceste voturi vor aduce mandate pentru reprezentanții Uniunii. Dorim ca unul dintre mandate să fie câștigat în județul Hunedoara. De aceea, de mâine ne considerăm în campanie electorală. Programul UDMR se va construi pe principiile planului de dezvoltare Transilvania 2020 și se va adresa în egală măsură comunității maghiare din județul Hunedoara, precum și tuturor membrilor comunităților locale. Conform deciziei CRJ de azi, șeful campaniei electorale în județ va fi fostul prefect Dezméri Ștefan, președintele executiv al UDMR Hunedoara”, a afirmat Iuliu Winkler.

Ceilalți candidați ai UDMR Hunedoara sunt: inginerul Ferenczi István, vicepreşedintele UDMR Hunedoara; inginerul Kofity Zoltán, preşedintele executiv al Organizației Municipale Hunedoara a UDMR; inginerul Széll Lőrinc, președintele CRJ al UDMR Hunedoara; economistul Kacso Roland pentru Camera Deputaților; profesorul Kocsis Attila-Levente, pentru un mandat de senator.

Tot duminică, CRJ a mai decis să mandateze Consiliul Permanent Județean să definitiveze candidaturile UDMR Hunedoara.