UDMR: Implementarea reglementărilor cu o întârziere de câteva luni nu stimulează sectorul energetic al țării

15.04.2019 | Camera Deputaţilor
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR: Implementarea reglementărilor cu o întârziere de câteva luni nu stimulează sectorul energetic al țării

„Au trecut nouă luni până când Ministerul Energiei să pună în practică regulamentele de execuție care ar crea, practic, posibilitatea pentru administrațiile locale să construiască rețele de electricitate și gaze naturale din fonduri publice. De nouă luni există o lege în acest sens, inițiată de UDMR, prin care, în primul rând, am creat cadrul legal pentru a permite administrațiilor locale să înceapă să investească în această direcție din bugetele proprii sau din cele de stat, iar săptămână trecută am creat posibilitatea ca aceste servicii publice să fie construite din Programul Național de Dezvoltare Locală. Acesta din urmă așteaptă promulgarea președintelui”, a declarat, astăzi, deputatul UDMR, Bende Sándor, în intervenția sa privind moțiunea simplă inițiată de PNL și ALDE împotriva ministrului Energiei.

Bende Sándor a subliniat faptul că, atunci când numeroase localități din țară nu au rețele de gaze naturale și de electricitate, este inacceptabil ca ministerul să emită reglementări pentru punerea în aplicare a unei legi, cu câteva luni de întârziere: "Vrem o țară, unde cetățenii au acces cel puțin la serviciile publice elementare. În multe localități din mediul rural nu există nici energie electrică, nici gaze naturale, ceea ce este în dezavantajul oamenilor care locuiesc acolo, dar și în al economiei regiunii în cauză”.

Bende Sándor declarat în discursul său din plenul Camerei Deputaților că UDMR va decide, după audierea ministrului, cum să voteze, miercuri, la moțiunea simplă depusă împotriva acestuia.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.