UDMR înregistrează azi listele de candidați pentru circumscripția electorală din străinătate

11.10.2016 | Alegeri parlamentare

„Uniunea a definitivat și urmează să depună în această după amiază la București listele  candidaților în circumscripția electorală din străinătate”, a informat azi, Kovács Péter, președintele executiv al Uniunii, liderul de campanie al UDMR.

Potrivit afirmațiilor sale, UDMR va avea la alegerile parlamentare candidați în toate circumscripțiile electorale, acordând o atenție specială și abordării electoratului maghiar stabilit în străinătate.

„Dorim să construim o Transilvanie în care este bine să trăiești, în care avem siguranța familiilor noastre, unde nu sunt puse în pericol drepturile și bunurile noastre, unde se pot întoarce în siguranță și cei plecați în alte țări pentru un trai mai bun”, a declarat  Kovács Péter, referitor la programul electoral al UDMR, precizând că una din prioritățile majore ale Uniunii o reprezintă dezvoltarea infrastructurii și mediului rural din Transilvania, ca fundament al progresului economic.

,Cum va arăta peste patru ani Transilvania depinde în mare măsură de inițiativele și acțiunile noastre de acum, de aceea este important ca toți cetățenii să își exercite dreptul de vot la alegerile parlamentare, chiar și persoanele care, din lipsa unui loc de muncă sau a unui loc de muncă slab plătit, sunt nevoite să muncească, chiar și periodic, în străinătate”, a declarat președintele executiv referitor la miza alegerilor.

În circumscripția din străinătate lista candidaților la funcția de deputat este condusă de Magyari Tivadar, vicepreședinte executiv pentru învățământ al UDMR, urmat de Kinizsi Zoltán, vicepreședinte al Organizației Județene UDMR Cluj. Pe primele două locuri pe lista candidaților la Senat se află Kovács Péter, președintele executiv al Uniunii, și Laczikó Enikő, secretar de stat în Departamentul pentru Relații Interetnice.

După cum se știe, înregistrarea listelor de candidați pentru circumscripția din străinătate se efectuează mai devreme, pentru a asigura timpul necesar desfășurării votului prin corespondență.

Pentru circumscripțiile din țară, UDMR va depune lista finală a candidaților în jurul datei de 24 octombrie.