UDMR Mureș: Luare de poziție în cazul retragerii distincției acordate președintelui Uniunii, Kelemen Hunor

16.11.2017 | Actualitate politică
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR Mureș: Luare de poziție în cazul retragerii distincției acordate președintelui Uniunii, Kelemen Hunor

Organizația județeană a UDMR Mureș consideră inacceptabilă decizia Consiliului de Onoare al Ordinului Național „Steaua României” prin care este propusă retragerea distincției acordate președintelui UDMR, Kelemen Hunor.

În opinia noastră, acest gest nu îl vizează în mod special pe președintele Kelemen Hunor, această atitudine lezează întreaga comunitate maghiară din România, care, în ultimii o sută de ani a contribuit semnificativ la procesul de dezvoltare a acestui stat, iar acum, în loc de recunoaștere și apreciere statul recurge, din nou, la un gest extrem de neprietenos și ostil față de comunitatea maghiară. 

Motivul retragerii distincției este o ironie, deoarece această decizie este consecința unor afirmații dintr-un interviu prin care președintele UDMR dorea să promoveze dialogul româno-maghiar.

Este regretabil și scandalos ceea ce se întâmplă; sancționarea unor afirmații făcute într-un interviu reprezintă, de fapt, o dovadă clară de încălcare a libertății de exprimare, care este un drept fundamental, garantat prin Constituție.

Nu vom renunța să ne exprimăm în continuare opiniile clar și deschis, prin dialog, chiar dacă comunitatea noastră este în mod constant ținta unor atacuri, chiar dacă ne sunt retrase distincțiile acordate.

 

Organizația Județeană a UDMR Mureş

Târgu Mureș, 16 noiembrie 2017

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.