UDMR: Ne vom exprima poziția după decizia președintelui statului și consultarea cu nou prim-ministru

17.01.2018 | Actualitate politică
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR: Ne vom exprima poziția după decizia președintelui statului și consultarea cu nou prim-ministru

Foto: www.presidency.ro

Vrem un guvern care are capacitatea să guverneze România. Nu o cunoaștem pe Viorica Dăncilă, nu avem argumente nici pro nici contra susținerii sale. Așteptăm decizia președintelui Iohannis – a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, miercuri, la Cotroceni, după consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Liderul Uniunii consideră că este o ”tragedie” faptul că anul 2018 a început cu o criză guvernamentală. Referitor la Viorica Dăncilă, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a subliniat că, dacă va fi desemnată, Uniunea va avea o discuție cu d-na Dăncilă pentru a afla care sunt proiectele sale. ”Nu avem prejudecăți. Așteptăm decizia președintelui statului. Dacă nominalizarea va fi acceptată vom avea o discuție cu d-na Dăncilă și vom afla ce are de gând în această funcție, care este lista miniștrilor, ce program de guvernare  prezintă. Dacă au nevoie de voturile Uniunii ne vor căuta și ne vor cere sprijinul”, a adăugat Kelemen Hunor.

Alegerile anticipate nu sunt posibile. Nu cred că în actualul context și sub actuala Constituție se poate ajunge la această variantă – a declarat președintele UDMR. Matematic, coaliția PSD ALDE are majoritate în Parlament, iar aceasta este un argument puternic în favoarea formării unui nou Guvern.

Ar fi bine să știm ce gândesc liderii partidelor parlamentare, de exemplu, despre declarațiile lui Mihai Tudose, despre steagul secuiesc și despre cine trebuie să fluture lângă acesta. Până acum nimeni nu a luat atitudine în spațiul public, doar doamna Viorica Dăncilă a fost printre puținii care s-au delimitat de acele declarații” , a subliniat președintele UDMR.

Alături de președintele UDMR, Kelemen Hunor, la întâlnirea de la Cotroceni au fost prezenți deputatul Korodi Attila, senatorul Cseke Attila şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.