UDMR: Noi demersuri în vederea soluționării inechităților din sistemul public de salarizare

15.03.2017 |
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR: Noi demersuri în vederea soluționării inechităților din sistemul public de salarizare

Senatul a votat la sfârșitul lunii februarie OUG nr. 2/2017 prin care salariile angajaților din administrațiile publice locale au fost majorate cu 20 de procente, iar cel al personalului din instituțiile culturale cu 50 la sută. Grupul UDMR din Senat a salutat și a sprijinit prin votul său creșterile salariale întrucât, așa cum am spus de atâtea ori și în campania electorală, UDMR consideră important ca angajații din diferitele structuri și nivele ale administrațiilor publice locale să beneficieze de o grilă echitabilă de salarizare. Totodată, am atras atenția și asupra faptului că indexarea cu 20 la sută a salariilor din administrațiile locale, va conduce la inechități în nivelurile de salarizare. Prin faptul că liderii administrațiilor locale, primarii, viceprimarii, vicepreședinții și președinții consiliilor județene nu au fost incluși în planul creșterilor salariale, venitul lor a devenit mai redus față de al altor angajați din cadrul aceleiași instituții”, a explicat Cseke Attila, liderul grupului UDMR din Senat.

El a mai adăugat că, pe de o parte, acest lucru nu este corect, deoarece trebuie să existe o ierarhie în administrație, al cărui lider trebuie să se afle la cel mai înalt nivel, cu cel mai mare salariu. Iar, pe de altă parte, sistemul trebuie să țină cont și de nivelul de responsabilitate.  

„În cadrul dezbaterii din plen, am semnalat faptul că, în Senat, UDMR va vota pentru adoptarea proiectului de lege, datorită consecințelor pozitive ale actului normativ, însă, cerem ca în cadrul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaților să fie găsite soluții la problemele, inechitățile constatate”, a mai declarat senatorul UDMR, Cseke Attila.  

Korodi Attila, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, a declarat că Uniunea și partidele coaliției de guvernare au depus marți la Comisiile de specialitate din Camera Deputaților amendamente la proiectul de lege, cu scopul de a rezolva neregularitățile din sistemul public de salarizare.

„În scopul de a soluționa diferențele de salarizare și beneficiind de facilitățile acordului de colaborare parlamentară, UDMR a formulat amendamente la proiectul de lege potrivit cărora primarii, viceprimarii și președinții și vicepreședinții de consilii județene ar beneficia de o creștere salarială de 30 la sută. Până la adoptarea legii salarizării unitare, această modificare, chiar dacă nu elimină în totalitate, cel puțin diminuează numărul cazurilor în care angajații din administrațiile publice locale câștigă mai mult decât liderii instituțiilor”, a spus Korodi.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.