UDMR propune Guvernului aplicarea OUG nr. 114, modificată, doar începând cu anul 2020

25.02.2019 | Camera Deputaţilor
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR propune Guvernului aplicarea OUG nr. 114, modificată, doar începând cu anul 2020

”UDMR nu susține OUG nr. 114, adoptată la finele anului trecut de Guvern. Aceasta ar schimba substanțial, și fără un studiu de impact, legile care reglementează sectorul fiscal și economic din România”, a formulat, astăzi, punctul de vedere al Uniunii, deputatul UDMR, Benedek Zakariás.

UDMR nu susține OUG nr. 114 din mai multe motive: nu susținem modificarea, de pe o zi pe alta, prin ordonanță de urgență, a legilor care reglementează sectorul fiscal-economic din România. Totodată, considerăm că este inacceptabil faptul că această ordonanță aduce modificări semnificative în sectorul bancar, energetic, al construcțiilor și în cadrul legal al fondului privat de pensii”, a explicat deputatul UDMR, Benedek Zakariás, în plenul Camerei Deputaților, unde a fost invitat și ministrul Finanțelor Publice.  

„Solicităm Guvernului și coaliției guvernamentale modificarea prevederilor formulate de OUG nr. 114 și aplicarea ordonanței doar începând cu anul 2020. Astfel, Guvernul va avea la dispoziție un an pentru a efectua un studiu care să preconizeze impactul financiar, dar și necesitatea și fezabilitatea acestor măsuri. Trebuie să avem siguranța că aceste modificări nu vor împiedica funcționarea sectorului economic, ci vor impune corecțiile necesare pentru acest sector. Trebuie să avem siguranța că acest act normativ, care modifică legislația în vigoare în peste douăzeci de prevederi, este întemeiat și, într-adevăr, necesar”, a conchis Benedek Zakariás.

După cum este cunoscut, în ultima perioadă legiuitorii UDMR au criticat această ordonanță de urgență și au atras atenția asupra necesității unor modificări urgente ale acesteia. UDMR va depune, în timpul dezbaterii parlamentare, amendamente la acest proiect de act normativ. 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.