UDMR: Susținem, în continuare, că OUG nr. 114 trebuie aplicată abia din 2020

04.03.2019 | Actualitate politică
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR: Susținem, în continuare, că OUG nr. 114 trebuie aplicată abia din 2020

UDMR continuă să nu fie de acord cu OUG nr. 114, care, în lipsa unui studiu de impact ar influența și modifica fundamental legile privind  sistemul fiscal și economic din România. Parlamentul a redezbătut astăzi, în prezența premierului, prevederile și consecințele noului act normativ. În cadrul dezbaterii din plen, deputatul Benedek Zakariás a prezentat poziția UDMR și a subliniat faptul că Uniunea a elaborat o serie de propuneri de modificare cu scopul îmbunătățirii acestei OUG.

Practica adoptării ordonanțelor de urgență, pe ultima sută de metri a unui an fiscal și cu aplicabilitate aproape imediată, trebuie să înceteze! Prevederile acestora provoacă nedumeriri, incertitudini, neclarități. Prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 114 trebuie modificate după epuizarea consultărilor cu toți actorii implicați și efectuarea unui calcul corect al impactului financiar. Însă, toate acestea în mod obligatoriu, în condițiile adoptării unei noi ordonanțe de urgență, de prorogare a aplicării OUG nr. 114 până în anul 2020”, a subliniat deputatul UDMR, adăugând că amendamentele Uniunii la acest act normativ vizează domenii precum cel energetic, bancar, construcții, dar și fondurile de pensii private. 

”Trebuie să ne asigurăm că astfel de schimbări fiscale nu paralizează, ci introduc corecții în funcționarea sferei economice și, mai ales, trebuie să ne asigură de faptul că ordonanța care modifică mai mult de douăzeci de articole ale legii este foarte bine fundamentată sub toate aspectele", a declarat Benedek Zakariás la finalul dezbaterii în plen.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.