UDMR: Urgentăm profesionalismul în instituțiile responsabile pentru problemele legate de transport și infrastructură

11.04.2018 | Camera Deputaţilor

Grupul UDMR din Camera Deputaților nu a susținut proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului privind reorganizarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România având în vedere faptul că, la reorganizare, nu s-a ținut cont de prevederile legale privind numirea conducerii acestei instituții. Deputatul UDMR, Benedek Zakariás, membru al Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților, a subliniat că divizarea instituției este justificată având în vedere că aceasta nu a putut face față volumului mare de muncă, însă deputații UDMR nu pot susține modul de numire a conducerii acestor noi instituții: „Dacă România are ca scop soluționarea problemelor legate de infrastructura națională, atunci avem nevoie de continuitate și, mai ales, de profesionalism în acest domeniu. Așadar, reorganizarea ar avea sens doar dacă noile instituții care rezultă din această reorganizare vor avea, la conducere, persoane capabile și bine pregătite, numite pe criterii profesionale în urma unui concurs”.