UDMR: Vrem descentralizare reală și în cazul Agenției Naționale pentru Ariile Naturale Protejate

03.05.2018 | Senat
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


UDMR: Vrem descentralizare reală și în cazul Agenției Naționale pentru Ariile Naturale Protejate

„UDMR a fost întotdeauna adept al descentralizării reale. În locul agențiilor regionale, am susținut ideea înființării structurilor locale, județene ori de câte ori s-a pus problema creării unor servicii deconcentrate ale diferitelor instituții. La fel am procedat și acum în cazul Agenției Naționale pentru Ariile Naturale Protejate. Am solicitat să fie înființată o structură a agenției în fiecare județ, deoarece este important ca primarii, comunitățile locale și investitorii care trebuie să obțină avize sau să deruleze orice fel de proceduri în domeniul ariilor naturale protejate să se poată adresa structurilor teritoriale din propriul județ și nu celei regionale. Plenul Senatului a adoptat amendamentul nostru formulat în acest sens în calitate de primă Cameră sesizată”, a declarat Cseke Attila, liderul senatorilor Uniunii după votul din plen.  

UDMR a formulat propuneri de modificare la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.13/2018. Actul normativ prevede înființarea direcțiilor Agenției Naționale pentru Ariile Naturale Protejate. ”Având în vedere că Guvernul intenționează, probabil, să înființeze structuri la nivel regional, UDMR a inițiat includerea în textul de lege a prevederii referitoare la deschiderea structurilor teritoriale la nivel județean”, a precizat senatorul UDMR.  

 

Cseke Attila a subliniat că UDMR a avut întotdeauna rezerve serioase cu privire la structurile regionale ale diverselor instituții, iar de-a lungul anilor s-a dovedit că înființarea agențiilor și autorităților regionale este o soluție extrem de nefavorabilă.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.