UDMR:Votul împotriva prevederilor Rezoluției de la Alba Iulia va fi un vot împotriva documentului care stă la baza statului român modern

25.03.2019 | Camera Deputaţilor
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Transpunerea în legislația națională a prevederilor Rezoluției de la Alba Iulia privind minoritățile naționale este o datorie veche a României, nesoluționată de statul român nici după o sută de ani. Plenul Camerei Deputaților a dezbătut, astăzi, proiectul de lege al UDMR, depus în decembrie anul trecut, privind implementarea unor prevederi din Rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia. Proiectul de lege a primit raport de respingere în timpul lucrărilor din comisiile de specialitate, iar votul final va fi exprimat în timpul ședinței plenare de miercuri a Camerei inferioare a legislativului.

UDMR susține că un vot negativ asupra acestui proiect de lege ar însemna un vot împotriva documentului care stă la baza statului român modern.

Dacă România dorește să fie un stat model în Europa în ceea ce privește drepturile minorităților, așa cum susține în forurile internaționale că este, va lua deciziile corecte în vederea transpunerii drepturilor minorităților naționale în legislația internă.

Deputatul UDMR din județul Covasna, Márton Árpád, inițiatorul proiectului legislativ, a susținut în timpul dezbaterii din plenul Camerei Deputaților, propunerea de lege a Uniunii.

Senatul este Camera decizională în cazul acestei inițiative. 

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.