Un nou proiect legislativ al UDMR pentru combaterea violenței domestice

19.02.2019 | Senat
  • Mărime
    text
  • Trimite prin e-mail
  • Tipăreşte

  • Trimite prin:
  • Share


Un nou proiect legislativ al UDMR pentru combaterea violenței domestice

”Victimele violenței domestice au la dispoziție un număr gratuit, pe care îl pot apela în orice moment al zilei pentru a cere informații și ajutor. UDMR a inițiat o lege ale cărei prevederi au scopul de a conștientiza publicul cu privire la existența acestui număr, la care apelează puține persoane comparativ cu numărul îngrijorător al victimelor violenței domestice din România”, a atras atenția liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila.

Senatul, în calitate de for decizional, a adoptat, luni, proiectul legislativ propus de UDMR, care prevede obligativitatea de a informa victimele violenței domestice, în cadrul emisiunilor TV și radio care abordează teme legate acest subiect, cu privire la existența unui număr Telverde apelabil gratuit, 0800 500 333, a relatat și senatorul UDMR, Turos Lóránd, membru al Comisiei pentru cultură și media a Camerei superioare a legislativului.

”Informarea și conștientizarea joacă un rol decisiv în combaterea acestui fenomen, motiv pentru care am considerat că este important ca mijloacele mass media să difuzeze informații cu privire la numărul de telefon destinat victimelor violenței domestice”, a spus Turos Lóránd.

Organizația de Femei a UDMR a demarat o campanie de combatere a violenței domestice, din care face parte și acest proiect de lege, care va intra în vigoare după ce va fi promulgat de șeful statului.

Atenție! Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile.