Prima pagină > Interviuri
Kelemen Hunor despre declaraţiile liderului Jobbik - Interviu RFI
12.08.2013 |

UDMR respinge afirmaţiile făcute sâmbătă în Transilvania de liderul partidului extremist Jobbik. O spune la RFI preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor. El declară că nici reacţia unor politicieni de la Bucureşti nu trebuie să fie exagerată. A fost "un subiect de week-end", crede liderul UDMR.

Interviu Ziare.com cu Kelemen Hunor, presedintele UDMR
01.08.2013 | Actualitate politică

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, este de parere ca ideea de protectorat al Transilvaniei din partea Ungariei, asa cum a propus europarlamentarul Laszlo Tokes, nu are nicio baza si nu reprezinta o abordare realista, astfel ca nu este ceva ce poate fi luat in serios.

Markó Béla, senator UDMR, despre regionalizare - Interviu RFI
30.07.2013 | Regiuni

"Nu ştiu de ce ar trebui să acceptăm să destrămăm sau să slăbim acele judeţe (Ţinutul Secuiesc) şi să avem regiuni unde reprezentanţii comunităţii maghiare nu au un cuvânt decisiv. Vom crea o frustrare enormă în cadrul comunităţii maghiare".

Borbély: Regionalizarea nu este o mană cerească pentru România!
15.07.2013 | Regiuni , descentralizare

Regionalizarea nu trebuie fetişizată, ea nu poate fi făcută până anul viitor. Iată ce spune la RFI vicepreşedintele politic al UDMR, László Borbély. El critică prezentarea Ţinutului Secuiesc ca pe un "bau-bau" şi consideră că mai importantă decât regionalizarea este descentralizarea.

Kelemen Hunor critică proiectul regionalizării: Să depăşim paranoia legată de Ţinutul Secuiesc!

Maghiarii din Harghita, Covasna şi Mureş "se tem de o asimilare foarte perversă", prin proiectul regionalizării. O spune într-un interviu la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. El avertizează că oamenii ar putea ieşi în stradă, dacă Ţinutul Secuiesc va fi "asimilat spre Braşov, Buzău sau Neamţ".

Interviu cu Kelemen Hunor, președintele UDMR despre recentele controverse naţionaliste dintre români şi maghiari, despre regionalizare şi despre tensiunile din USL
11.04.2013 | Actualitate politică

Preşedintele UDMR avertizează într-un interviu acordat Adevărul că am face o mare greşeală dacă am crea impresia că Dan Voiculescu ţine echilibrul în România

Încăpăţânarea de a avea opt regiuni este o greşeală, un eşec pentru România - INTERVIU AGERPRES

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, consideră că proiectul care vizează împărţirea administrativ-teritorială în opt regiuni este un "eşec". El a anunţat, într-un interviu acordat AGERPRES, că începând din 20 februarie Uniunea va avea consultări cu structurile administrative locale pe acest subiect, urmând ca până în luna aprilie să prezinte propria variantă de regionalizare.

Kelemen a spus că, potrivit analizelor Uniunii, ar trebui ca trei-patru judeţe să formeze o singură regiune de dezvoltare. El susţine că UDMR va insista pentru o gândire mult mai apropiată de realitatea din societate şi pe posibilitatea de a asigura o dezvoltare armonioasă între judeţele din aceeaşi regiune de dezvoltare.

Potrivit liderului UDMR, argumentele Uniunii vor fi atât economice, sociale, cât şi legate de posibilitatea de a asigura resurse pentru creştere şi şanse egale pentru fiecare judeţ din interiorul regiunilor de dezvoltare.

Hunor Kelemen a vorbit şi despre recentele discuţii dintre autorităţile de la Bucureşti şi cele de la Budapesta pe tema afirmaţiilor referitoare la steagurile secuilor, făcând apel la soluţionarea oricărui conflict prin dialog.

Liderul maghiarilor a făcut şi câteva precizări cu privire la amendamentele pe care UDMR le-ar putea aduce unui proiect de revizuire a Constituţiei.

Interviu cu Kelemen Hunor, preşedintele UDMR - romanialibera.ro
11.02.2013 | Actualitate politică

Ponta este corect, deschis şi receptiv cu maghiarii