Prima pagină > Ştiri
Deputatul Lóránd Magyar se adresează ministrului Agriculturii
23.02.2017 |

“Sunt, deseori, întrebat cu ce mă ocup la București, iar răspunsul este simplu: fac ce am promis sătmărenilor în campania electorală. Momentan, sunt preocupat de reușita celor care doresc să participe la concursuri de proiecte, dar în lipsa calificării necesare, ar putea rata termenul de depunere a dosarelor. Concret, mă refer la tinerii fermieri care vor să obțină finanțare din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR)”, a declarat deputatul UDMR, Lóránd Magyar, politician specializat în domeniul agriculturii, precizând că anunțurile sunt așteptate în luna martie, iar problema lipsei de specialiști trebuie rezolvată cât mai curând.

Tánczos Barna: Microîntreprinderile trebuie lăsate să decidă dacă optează pentru plata impozitului pe venit sau a impozitului pe profit
23.02.2017 |

Microîntreprinderile sunt cele care trebuie să decidă dacă vor să plătească un impozit pe venit de 1 la sută sau unul pe profit de 16 la sută. Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 3/ 2017 țintește uniformizarea impozitului pe venit în cazul microîntreprinderilor care au cel puțin un angajat. UDMR a depus un amendament, după ce s-a formulat această nevoie în urma unei discuții despre ordonanța respectivă purtată cu antreprenorii din regiunea Ciuc”, a arătat senatorul UDMR din Harghita, Tánczos Barna.

Reacția deputatului european Csaba Sógor la declarația președintelui Johannis privind situația minorităților

Dacă vrem să evaluăm situația unei minorități naționale trebuie să cerem opinia comunității în cauză și nu a șefului statului, un om care a declarat în repetate rânduri că se consideră un Român de origine Germană, a spus Csaba Sógor la ședința plenară de la Bruxelles a Parlamentului European din această săptămână.

Senatorii UDMR au votat pentru adoptarea OUG care prevede indexarea salariilor angajaților din primării și instituțiile culturale, deși consideră necesară modificarea actului normativ
21.02.2017 |

Senatul a votat, marți, adoptarea OUG nr. 2 din 2017, care prevede creșteri salariale de 50 la sută pentru angajații din instituțiile culturale care desfășoară activități artistice și o indexare de 20 de procente pentru salariile angajaților administrației publice locale. Actul normativ a fost adoptat, azi, de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

Un proces legislativ eficient este baza administrațiilor locale puternice – parlamentarii UDMR în dialog cu edilii locali
21.02.2017 |

Administrațiile publice locale pot fi puternice numai cu sprijinul unei legislații eficiente. Prin urmare, este extrem de important ca grupurile parlamentare ale UDMR să se consulte cu liderii locali, pentru a iniția legi în Parlament prin care să se faciliteze activitatea de zi cu zi a administrațiilor locale. În prezent, un număr semnificativ al legilor aflate în vigoare sunt contradictorii, îngreunând munca liderilor comunităților locale. Este nevoie de o colaborare mai intensă între grupurile parlamentare UDMR și liderii administrațiilor locale”, a subliniat Korodi Attila, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, în urma întâlnirii de astăzi, de la București, cu primarii municipiilor și șefii Consiliilor Județene ai Uniunii.

Problemele actuale din administrațiile publice locale și județene au fost evaluate, astăzi, la Cluj-Napoca, în cadrul Conferinței regionale a aleșilor locali ai UDMR.
17.02.2017 | Administraţie locală

“UDMR nu poate fi anexa niciunui partid politic din România. Uniunea trebuie să reprezinte valorile democratice fără de care poate fi pusă în pericol siguranța comunităților locale sau statul de drept. Nu va fi simplu, dar aceasta este direcția corectă”, a subliniat președintele UDMR , Kelemen Hunor, în raportul politic prezentat astăzi, la Cluj, în cadrul ședinței de constituire a Consiliului regional al aleșilor locali ai Uniunii. La reuniune au participat delegații Uniunii din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Alba, Brașov, Hunedoara, Sibiu și Caraș Severin.

Organizația județeană a UDMR Mureș își va alege noul președinte săptămâna viitoare
17.02.2017 |

Vinerea viitoare, în 24 februarie, de la ora 15, delegații organizației județene a UDMR din județul Mureș se vor întruni pentru a alege noul președinte a organizației. Și-a depus dosarul de candidatură președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

UDMR: Salarii echitabile în administrațiile locale și județene
15.02.2017 |

UDMR sprijină ordonanța guvernamentală privind indexarea cu 20 la sută a salariilor pentru personalul din administrațiile publice locale și județene. Uniunea a depus însă și amendamente în timpul lucrărilor din Senat, pentru că proiectul legislativ aflat în dezbatere conține inegalități în ceea ce privește ierarhia administrației publice. Este inacceptabil ca liderii administrațiilor publice, deși au o responsabilitate mai mare, să primească un salariu mai mic decât persoanele care au o responsabilitate juridică considerabil mai mică. UDMR a arătat, în repetate rânduri, în ultima perioadă, că este nevoie de un model de carieră previzibil pentru funcționarii din administrațiile publice, întrucât în numeroase cazuri ne confruntăm cu situații în care nivelul scăzut de salarizare a condus la lipsa de personal profesionist, calificat. Același principiu trebuie să fie valabil și în cazul funcțiilor de conducere din administrația publică”, a arătat liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, după dezbaterea OUG nr. 2/2017.