Prima pagină > Ştiri
Tánczos Barna: Programul pentru sprijinirea noilor IMM-uri numit Start-up Nation România poate demara în aceste zile. Întreprinderile din Transilvania trebuie să fie pregătite.
Tánczos Barna: Programul pentru sprijinirea noilor IMM-uri numit Start-up Nation România poate demara în aceste zile. Întreprinderile din Transilvania trebuie să fie pregătite.
07.03.2017 |

„Una dintre inițiativele bune ale Guvernului actual este programul numit Start-up Nation România, menit să vină în sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii. Programul este așteptat să demareze în curând, chiar în următoarele zile. Guvernul a adoptat această măsură printr-o ordonanță de urgență, iar dezbaterea publică despre hotărârea de guvern privind normele de aplicare a luat sfârșit. Întreprinderile mici și mijlocii trebuie să fie pregătite, pentru că pot beneficia de un sprijin substanțial pentru finanțarea investițiilor care pot fi încadrate în prevederile hotărârii și a ordonanței. Ne putem aștepta la o concurență mare, experiența anilor trecuți arată că primul venit este adesea cel servit, iar cei care dețin informațiile necesare și sunt bine pregătiți au șanse bune de a beneficia de sprijin”, a spus Tánczos Barna, senatorul UDMR din județul Harghita, membru al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, după ce Senatul a adoptat, ca primă Cameră vizată, ordonanța de urgență a guvernului privind sprijinul pentru IMM-uri.


Vákár István: Județul Cluj a dat undă verde construcției Autostrăzii Transilvania, Guvernul decide dacă vor fi demarate lucrările de execuție
Vákár István: Județul Cluj a dat undă verde construcției Autostrăzii Transilvania, Guvernul decide dacă vor fi demarate lucrările de execuție
07.03.2017 |

„Construcția Autostrăzii Transilvania contribuie, într-o mare măsură, la creșterea nivelului de trai al locuitorilor județului Cluj, deoarece crearea infrastructurii adecvate promovează dezvoltarea economică și creșterea turismului totodată. Consiliul Județean Cluj a efectuat toate demersurile pentru ca acest proiect să se realizeze, urmând ca Guvernul să ia decizia finală privind începerea lucrărilor”, a declarat Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.


A apărut ordinul ministrului Educației privind retipărirea manualelor şcolare pentru învăţământul preuniversitar
A apărut ordinul ministrului Educației privind retipărirea manualelor şcolare pentru învăţământul preuniversitar
06.03.2017 |

„Luni, 6 martie, a fost publicat ordinul ministrului Educației Naționale nr. 3.398/28.02.2016 privind completarea stocurilor de manuale şcolare pentru învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2017-2018, prin achiziţionarea manualelor şcolare retipărite”, a atras atenția secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Király András.


Luare de poziție – problema comunității maghiare în atenția Raportului Departamentului de Stat al SUA
Luare de poziție – problema comunității maghiare în atenția Raportului Departamentului de Stat al SUA
04.03.2017 |

Statele Unite ale Americii sunt, astăzi, mai atente la situația comunității maghiare din România, la problemele cu care ne confruntăm, iar acesta este rezultatul efortului susținut al Uniunii Democrate Maghiare din România. Acest aspect se reflectă și în cel mai nou raport al Departamentului de Stat american privind respectarea drepturilor omului, dar și în faptul că, în ultimii ani, au fost subliniate, în repetate rânduri, aspecte în legătură cu încălcările unor drepturi ale minorităților naționale, care au avut loc în România.


UDMR: Majorarea fondurilor alocate serviciilor sociale cu numai 1,5 milioane lei lunar  este  o soluție parțială
UDMR: Majorarea fondurilor alocate serviciilor sociale cu numai 1,5 milioane lei lunar este o soluție parțială
03.03.2017 |

Ordinul ministerial care a intrat în vigoare în această săptămână și prin care se mărește bugetul alocat serviciilor sociale, deși reprezintă o soluție parțială, totuși, acesta este un pas înainte în comparație cu regulamentul ministerial adoptat în februarie, care a redus semnificativ bugetele pentru fondurile de servicii sociale, alocate încă în luna decembrie a anului trecut. După adoptarea ordinului ministerial în luna februarie, grupul parlamentar al UDMR a utilizat toate mijloacele pentru a aduce la cunoştinţa Guvernului actual gravitatea situației, iar fondurile alocate în acest sens să fie mărite”, a declarat Korodi Attila, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților. El a subliniat faptul că statul nu poate să considere ONG-urile furnizoare de servicii sociale ca pe niște copii vitregi ai societății, întrucât acestea preiau o mare parte din sarcinile statului în acest domeniu.


”Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureș este un exemplu care demonstrează cum procurorii DNA încearcă  să desființeze o instituție de învățământ”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, într-o conferință de presă, desfășurată la Târgu Mureș
”Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureș este un exemplu care demonstrează cum procurorii DNA încearcă să desființeze o instituție de învățământ”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, într-o conferință de presă, desfășurată la Târgu Mureș
03.03.2017 |

Președintele Kelemen Hunor a reiterat situația critică în care se află Liceul Romano - Catolic și a atras atenția autorităților locale, județene și naționale în legătură cu numeroase demersuri abuzive ale procurorilor și ilegalități comise în aplicarea unor decizii în cazul acestei instituții de învățământ. Președintele UDMR a afirmat că este o situație inacceptabilă și că, săptămâna trecută, a trimis o informare pe această temă și Administrației Prezidențiale. 


Sógor  Csaba s-a pronunțat în favoarea unui buget mai mare pentru programul „Europa pentru Cetățeni”
Sógor Csaba s-a pronunțat în favoarea unui buget mai mare pentru programul „Europa pentru Cetățeni”
03.03.2017 |

„Impactul programului <<Europa pentru Cetățeni>> a devenit mai mare odată cu aderarea țărilor din Europa de Est. Acesta este motivul pentru care acest program ar trebui să aibă un buget mai mare”, a declarat Csaba Sógor în PE. Europarlamentarul UDMR a subliniat faptul că programul își propune să ofere răspunsuri la problemele ridicate în Europa Centrală și de Est și în Balcanii de Vest precum reconcilierea istorică, asumarea trecutului comun și construirea încrederii reciproce.


Dintre cele cinci scenarii despre viitorul Uniunii, eu cred în cel de-al șaselea: UE a cetățenilor
Dintre cele cinci scenarii despre viitorul Uniunii, eu cred în cel de-al șaselea: UE a cetățenilor
02.03.2017 |

Pentru a avea viitor, UE trebuie să recâștige încrederea cetățenilor ei, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), cu prilejul dezbaterii de la Bruxelles, din plenul Parlamentului European (PE) generată de discursul președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la lansarea Cărții albe a viitorului UE.