A fost numit prefectul județului Covasna și subprefectul Bucureștiului

A fost numit prefectul județului Covasna și subprefectul Bucureștiului

În ședința de miercuri a guvernului Dr. Ráduly István a fost numit în funcția de prefect a județului Covasna, iar Buday Richárd Tibor în funcția de subprefect al Bucureștiului. 

Dr. Ráduly István are 52 de ani și este profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Este licențiat în drept și are titlul de doctor în dezvoltare rurală și turism. În urmă cu mai mult de zece ani a obținut statutul de înalt funcționar public, iar în 2004 a fost ales, pentru prima dată, primarul localității Ozun din județul Covasna. În această perioadă și-a format o echipă alături de care au demarat mai multe proiecte de dezvoltare locală și datorită acestora localitatea s-a modernizat considerabil. El consideră că este important să îmbunătățească relația dintre instituția prefectului și administrațiile locale în vederea eficientizării instituțiilor deconcentrate, iar beneficiarii reali ai acestui demers vor fi locuitorii din județul Covasna, indiferent de naționalitate. Scopul său este să creeze un mediu armonios, propice pentru dezvoltare, să pună în aplicare experiența profesională acumulată în mulți ani de activitate, să promoveze și să susțină dezvoltarea durabilă.
 
Buday Richárd Tibor, 46 de ani, licențiat în drept, președintele organizației teritoriale UDMR București începând cu anul 2003. A absolvit Facultatea de Drept din București în anul 1997. Între 1993-2003 a fost președintele Organizației de Tineret MADISZ. Din 2009 este președintele Asociației Culturale Petőfi din București. Scopul activității sale de președinte este intensificarea vieții culturale a comunității maghiare din București, respectiv intensificarea și întreținerea relațiilor interetnice.
 
 

pe aceeași temă

Hírlevél