Aeroportul din Târgu Mureș se dezvoltă cu aproape 150 de milioane de lei

Aeroportul din Târgu Mureș se dezvoltă cu aproape 150 de milioane de lei

Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, și directorul Aeroportului ”Transilvania” din Târgu Mureș, Peti András, au semnat, marți, documentele pentru demararea celui mai mare proiect de finanțare de până acum al aeroportului.

La ceremonia de semnare au fost prezenți vicepremierul Kelemen Hunor și președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

Cu sprijinul Uniunii Europene, care asigură o finanțare de aproape 130 de milioane de lei din Programul Operativ de Infrastructură Mare (POIM), vor fi extinse terminalul de pasageri și parcarea aeronavelor, iar cu 20 de milioane de lei vor fi achiziționate echipamente de siguranță și va fi construit un garaj pentru autospeciale.

„De mulți ani continuăm să alocăm fonduri de la bugetul de stat pentru dezvoltarea aeroportului, iar în urmă cu o lună, UDMR a inițiat, de asemenea, un proiect ca Guvernul să aloce bani din fondul de rezervă pentru finanțarea aeroporturilor regionale, inclusiv pentru cel din Târgu Mureș.

Considerăm importantă consolidarea aeroporturilor regionale, desigur nu în detrimentul altora, ci cu scopul de a facilita transportul locuitorilor din regiune și pentru dezvoltarea turismului zonal.

Până când România nu are o infrastructură rutieră foarte bine pusă la punct, până când țara nu este străbătută de autostrăzi, Aeroportul din Târgu Mureș reprezintă, pentru locuitorii zonei, cea mai rapidă și mai comodă modalitate de transport spre destinațiile externe”, a spus Kelemen Hunor.

pe aceeași temă

Hírlevél