Barna Tánczos: facem pași hotărâți către alinierea la normele europene - Codul Comunicațiilor va fi aprobat de Guvern

Barna Tánczos: facem pași hotărâți către alinierea la normele europene - Codul Comunicațiilor va fi aprobat de Guvern

”În calitate de ministru mi-am propus să fac tot posibilul pentru a elimina procedurile de infringement declanșate împotriva României. Ieri am fost anunțați de Comisia Europeană, că suntem în a doua etapă a procedurii de infringement pentru întârzierea comunicării măsurilor naționale de transpunere a  reglementărilor europene în domeniul comunicațiilor, asta înseamnă că am primit o solicitare oficială de a ne conforma legislației UE și avem 2 luni să ne aliniem. Proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul comunicațiilor electronice și pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării rețelelor de comunicații electronice de lege a parcurs procedura de avizare interministerială, va fi depus la avizare la CSAT urmând să fie aprobat de Guvern, iar după acesta adoptat de Parlament. Lucrăm, în continuare, pentru modernizarea României și facem pași hotărâți către alinierea la normele europene”, a declarat ministrul interimar de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Barna Tánczos, după ce Comisia Europeană a anunțat măsuri juridice împotriva a 19 state membre UE, printre care și România.

Proiectul de act normativ are ca finalitate transpunerea în legislația națională a Directivei (UE) 2018/1972 a Parlamentului European și a Consiliului din 11 decembrie 2018 de instituire a Codului european al comunicațiilor electronice, act legislativ prin care au fost reținute, într-un singur document, toate directivele din domeniul comunicațiilor electronice.

Prin această reformare a cadrului european din domeniul comunicațiilor electronice s-a creat și ocazia unor modificări și completări de anvergură pentru normele naționale ce stau la baza furnizări de rețele și servicii de comunicații electronice.

Prin proiect se propun o serie de modificări, completări ce urmăresc atingerea unei mai bune conectivități pentru utilizatori, documentul fiind parte a unor măsuri de politică necesare pentru a sprijini dezvoltarea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice.

pe aceeași temă

Hírlevél