Magyar Lóránd: UDMR nu votează moțiunea simplă depusă împotriva ministrului agriculturii

Magyar Lóránd: UDMR nu votează moțiunea simplă depusă împotriva ministrului agriculturii

Grupul UDMR din Camera Deputaților nu susține moțiunea simplă depusă de opoziție împotriva ministrului agriculturii – a declarat deputatul de Satu Mare, Magyar Lóránd, vicepreședintele Comisiei de agricultură, în cadrul dezbaterii moțiunii simple din plenul Camerei Deputaților în data de 29 martie.

Poziția Uniunii a fost susținută de Magyar Lóránd, deputat UDMR, care a atras atenția asupra faptului că o parte din acuzațiile formulate cândva de PNL-USR, într-o moțiune anterioară depusă împotriva fostului ministru Petre Daea se regăsesc acum, în textul moțiunii prezentate astăzi de PSD. ”Demisia ministrului agriculturii nu va rezolva problemele din agricultură. Chiar și cei mai înverșunați critici trebuie să recunoască meritele domnului Oros. Până în prezent ministerul a lansat 6 programe MADR din bugetul național în anul 2021, subprogramul Agro IMM și acordarea ajutorului de minimis, în valoare de maxim 2.000 euro pe beneficiar, pentru cultivarea de legume în spații protejate. Până la urmă s-au găsit și soluții pentru ca programul Tomata să continue și chiar să fie îmbunătățit” a declarat deputatul UDMR, Magyar Lóránd.

Deputatul UDMR de Satu-Mare a reiterat totodată faptul că, în textul moțiunii sunt prezentate ca exemple probleme vechi, care se transmit de la un ministru la altul. Una dintre acestea este OUG privind limitarea numărului de porci crescuți într-o gospodărire: ”Am fost unul dintre cei care v-am solicitat retragerea ordinului, pentru că acesta ar afecta negativ gospodăriile familiale. Domnul ministru ne-a spus că va reformula legislația, astfel încât aceasta să fie acceptabilă pentru toate părțile implicate, cu atât mai mult cu cât, în ultima perioadă a fost criticată și de diferite organizații ale fermierilor. Nu este nevoie acum de un regulament care să limiteze posibilitățile crescătorilor de porci, este nevoie de soluții pentru daunele provocate de pesta porcină, dar și de un nou sistem de despăgubiri, prin care fermierii să beneficieze de compensații, corespunzătoare preţului de piaţă, a animalelor pierdute.

Deputatul a subliniat că, potrivit UDMR, Executivul trebuie să-şi continue activitatea în această perioadă: ”Nu este oportun să se facă schimbări în condiţiile actuale. Considerăm că în această perioadă nu se justifică inițierea sau votarea unei moțiuni. UDMR nu va vota moțiunea.”

pe aceeași temă

Hírlevél