Soós Zoltán – amenajăm albia Pârâului Pocloș

Soós Zoltán – amenajăm albia Pârâului Pocloș

"Copiii mei mai mari merg la școala Bernády și, în fiecare dimineață, parchez pe o stradă, lângă școală. Fiica mea, întreabă mereu de ce este atât de mult gunoi în pârâu, pentru că pârâul nu este un coș de gunoi” – a spus candidatul independent pentru Primăria Târgu Mureș, Soós Zoltán, în deschiderea conferinței de presă de joi, pe malul  Pocloșului.

 

Soós Zoltán consideră că acesta este cel mai sensibil proiect dintre cele 100 de puncte ale programului său electoral proiectat pentru o perioadă de 10 ani, pentru că, așa cum a spus el, nu este doar o promisiune pentru târgumureșeni, este și o promisiune de suflet, pentru copiii lui.

"Așa cum arată acum, pârâul Pocloș este o rușine pentru Târgu Mureș.” Candidatul independent la funcția de Primar a subliniat că există o serie de oportunități neexploatate în ceea ce privește pârâul Pocloș și nu a fost pus în aplicare niciunul dintre planurile de reabilitare făcute de-a lungul anilor.

Soós Zoltán a vorbit despre elementele cheie prevăzute pentru reamenajarea zonei: 4 km de piste pentru biciclete și piste de alergare pe malurile pârâului; crearea de spații comunitare și de relaxare precum scenă în aer liber, locuri de joacă, perete de alpinism, bănci, hamacuri, crearea a aproximativ 15 mii de metri pătrați de spațiu verde; acoperirea unei părți din albia pârâului pentru amenajarea a 200 de locuri de parcare.

La conferința de presă a participat ecologul Kósa István, coordonator de proiecte pentru protecția mediului, care a subliniat că pârâul care traversează orașul ar trebui să fie văzut ca pe o oportunitate, deoarece, pentru majoritatea locuitorilor, spațiile verzi urbane reprezintă o sursă de de oxigen, bucuria de a petrece momente de relaxare în natură. Kósa István a apreciat proiectul lui Soós Zoltán și a subliniat că este una dintre soluțiile esențiale pentru nevoile cetățenilor ți pentru imaginea orașului.

Candidatul la funcția de primar, Soós Zoltán, a mai spus că lipsa de colaborare pe plan  instituțional din ultimii 20 de ani a împiedicat concretizarea oricărui proiect. Una dintre priorități este intensificarea colaborării cu Direcția Apelor Mureș pentru realizarea unor lucrări de amenajare specifice în vederea reducerii riscului de inundații.

"Să folosim albia Pârâului Pocloș. Să apreciem oportunitățile pe care le avem. Să facem din Târgu Mureș un oraș plin de viață”, a încheiat Soós Zoltán. 

pe aceeași temă

Hírlevél