Subiectele abordate astăzi la ședința CRU de la Cluj

Subiectele abordate astăzi la ședința CRU de la Cluj

Introducerea alegerii primarilor în două tururi

UDMR nu se va alia cu Partidul Social Democrat, dar va colabora cu toți cei care sunt împotriva introducerii alegerii primarilor în două tururi. Vom vota moțiunea de cenzură împotriva acestui Guvern, care nu a reușit să-și respecte promisiunea și se pregătește să modifice legea electorală prin asumarea răspunderii. Prin introducerea alegerii primarilor în două tururi putem pierde până la 15-20 la sută dintre primarii noștri, ceea ce nu este în interesul comunității noastre!

Alegeri anticipate

Susținem alegerile anticipate! Acest pas este necesar deoarece actualul Guvern nu are majoritate în Parlament și poate guverna prin Ordonanțe de Urgență și asumarea răspunderii. Nu este în interesul nimănui. Este nevoie de o guvernare stabilă. Alegerile parlamentare anticipate nu numai că oferă țării o jumătate de an de câștig, ci și oportunitatea de a începe să ne dezvoltăm fără întârziere, deoarece din 2012 suntem într-o continuă criză guvernamentală, 9 guverne s-au perindat la conducerea țării de la căderea Guvernului Ungureanu.

Suntem pregătiți să mergem oricând în fața alegătorilor noștri. Dacă este necesar, putem cere încrederea comunității noastre chiar mâine. Prin urmare, recomandăm ca alegerile anticipate să fie înainte de cele locale.  Astfel ar trebui să avem alegeri parlamentare, anticipate, în 14 iunie, iar alegeri locale în 21 iunie.

Uniune pentru Regiunile Naționale - Inițiativă Cetățenească Europeană

UDMR își asumă adunarea a 200-220 de mii de semnături în susținerea inițiativei cetățenești  pentru protecția regiunilor naționale, a cărui scop este ca Uniunea Europeană să acorde o atenție specială Ținutului Secuiesc și regiunilor similare, și să sprijine convergența economică a acestora. Inițiativa pentru protecția regiunilor naționale completează inițiativa Minority SafePack, pe care am reușit să o înregistrăm în urmă cu câteva zile la Comisia Europeană.

pe aceeași temă

Hírlevél