UDMR: reducem procedurile birocratice în cazul investițiilor agricole

UDMR: reducem procedurile birocratice în cazul investițiilor agricole

Plenul Senatului a votat luni proiectul de lege inițiat și de UDMR, care simplifică procedurile de construcție în cazul investițiilor agricole în extravilan. Turos Lóránd, senator de Satu Mare, liderul grupului parlamentar al UDMR din Senat, a declarat că proiectul de lege reduce birocrația în cazul investițiilor agricole, totodată poate crește gradul de utilizare al fondurilor UE.

Proiectul de act normativ reglementează condițiile contrucțiilor în extravilan şi simplifică procedurile birocratice în domeniul agricol, reducându-se şi timpul de execuție al acestora. Prin urmare se autorizează executarea de construcții agricole în extravilan fără obligația solicitării PUZ - a declarat senatorul de Mureș, Császár Károly, președintele Comisiei pentru Administrație Publică din Senat adăugând că, proiectul simplifică și procesul de implementare a proiectelor de agricultură, astfel va fi posibilă finalizarea la timp al acestora.

Proiectul de lege va fi dezbătut în plenul Camerei Deputaților și poate intra în vigoare după promulgarea de Administrația Prezidențială și publicarea în Monitorul Oficial.

 
 
 

pe aceeași temă

Hírlevél