Hegedüs Csilla, candidat la PE: Diaspora internă necesită cel mai mult reprezentarea europeană

Hegedüs Csilla, candidat la PE: Diaspora internă necesită cel mai mult reprezentarea europeană

„În perioada mandatului anterior al ministrului Culturii, Kelemen Hunor, am propus includerea comunei Rimetea din judeţul Alba pe lista de aşteptare a UNESCO, ceea ce înseamnă atenţie internaţională, vizitatori străini, protecţie sporită şi locuri de muncă pentru localnici.Acestea sunt măsurile pe care avem posibilitatea de a le întreprinde în interesul conservării patrimoniului nostru, având la îndemână instrumente de guvernare şi reprezentare aici, acasă, dar şi la Bruxelles. În Rimetea se cunosc efectele atenţiei internaţionale, întrucât zilnic aveţi parte de vizita turiştilor străini. Patrimoniul nostru merită pe deplin acest tip de interes”, a declarat Hegedüs Csilla, secretar de stat, în judeţul Alba, unde a vizitat localităţile Rimetea şi Colţeşti, s-a întâlnit cu preoţii unitarieni şi a stat de vorbă cu electoratul maghiar.

La Rimetea, candidata organizaţiei de femei din UDMR a fost primită cu un scurt program artistic susţinut de copiii din localitate în sala de festivităţi a Primăriei.”Aceşti micuţi trebuie să crească în condiţii de siguranţă, iar responsabilitatea în acest sens ne revine nouă, tuturor. Pe lângă învăţământul în limba maternă sunt necesare încă multe măsuri pentru a reuşi să ne educăm copiii în spirit european. Iar în lipsa unor aspecte fundamentale, precum cea a reprezentării, nu vom avea această posibilitate. Aici, în diaspora internă, se poate constata cu adevărat cât de multă nevoie este de susţinerea cauzelor locale la Bucureşti şi Bruxelles”, a afirmat în alocuţiunea sa Hegedüs Csilla, adăugând că, pe lângă protejarea patrimoniului de la Rimetea, Uniunea vrea să garanteze şi protecţia drepturilor comunităţii locale în Europa. „La Rimetea este nevoie ca UDMR să continue munca cu forţe noi, iar liderii locali să implice şi tineretul în activităţile sociale şi de reprezentare a comunităţii locale”, a concluzionat Hegedüs Csilla referitor la priorităţile perioadei următoare.

 

În turneul electoral din Alba, alături de candidata UDMR la PE, au fost prezenţi şi Ladányi Árpád, preşedintele organizaţiei judeţene a UDMR, respectiv Lőrincz Helga, preşedinta organizaţiei judeţene de femei din UDMR.

 

 

 

pe aceeași temă

Hírlevél