Îmi doresc o țară în care învățământul și educația să fie prioritare –candidatul UDMR la Președinție, Kelemen Hunor, în județul Cluj Fotó: Fotografia de: Banga Előd-Ernő

Îmi doresc o țară în care învățământul și educația să fie prioritare –candidatul UDMR la Președinție, Kelemen Hunor, în județul Cluj

„Când vorbim despre școli vorbim, de fapt, despre viitorul nostru.Iar cei care au decis construirea unei școli aici, își doresc să rămână acasă, își doresc un viitor pe pământul natal”, au fost gândurile de debut ale discursului festiv rostit vineri, de candidatul UDMR, Kelemen Hunor, la ceremonia de denumire a școlii generale din Mera, județul Cluj.  

Școala din satul aflat pe raza comunei Baciu a dobândit de curând statut juridic individual, iar în consecință instituția de învățământ – aflată de acum în grija comunității locale – poartă numele uneia din personalitățile de seamă ale locului, învățătorul și directorul școlii, Tamás Gyula.

 

 „Eu îmi doresc o țară în care educația și învățământul să fie mai presus de obținerea unui profit. Deoarece pentru comunitatea maghiară din Transilvania cea mai importantă investiție o constituie educația și învățarea copiilor noștri. Cunoașterea dobândită în anii de școală primară reprezintă baza educației noastre, face parte din identitatea noastră lingvistică, culturală și religioasă, determinând-o pe aceasta pentru tot restul vieții noastre. Alegerea făcută pentru denumirea școlii este o opțiune exprimată în favoarea valorii: comunitatea din Mera a ales să își asume și să ducă mai departe sistemul de valori al fostului mare învățător, membru de seamă al comunității. Iar o astfel de decizie ne obligă”, a subliniat Kelemen Hunor.

 

Candidatul UDMR a precizat: „Faptul că azi cei 120 de copii din localitate pot studia într-o școală maghiară individuală, este rezultatul solidarității exemplare dintre membrii comunității locale care, împreună cu reprezentanții UDMR din administrația locală, au reușit să ducă la bun sfârșit acest proiect”.

  

La eveniment au fost prezenți: Máté András Levente, deputat UDMR, Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, respectiv Deák Ferenc, viceprimarul comunei Baciu.

pe aceeași temă

Hírlevél