Kelemen Hunor la întâlnirea cu agricultorii din județul Covasna Fotó: Fotografia de: Banga Előd-Ernő

Kelemen Hunor la întâlnirea cu agricultorii din județul Covasna

„Pentru societatea autohtonă este un aspect important faptul că rolul agricultorilor este în creștere, iar domeniul, ca ramură de venit, beneficiază de mai multă atenție pe plan național”, a subliniat președintele UDMR, Kelemen Hunor, azi, la Arcuș, în județul Covasna, unde a participat la o întâlnire cu pensionarii din agricultură.  

La evenimentul organizat de Asociația Agrosic, Direcția Județeană pentru Agricultură, Camera de Comerț Agricol și Consiliul Județean Covasna, Kelemen Hunor, împreună cu președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor, au acordat premii de merit agricultorilor care au participat activ la dezvoltarea agricolă a județului asumându-și, totodată, și un rol important în construirea comunității. „Consider că este important să păstrăm tradițiile din agricultură, să avem grijă de tot ceea ce a contribuit la rămânerea pe pământul natal a părinților și bunicilor noștri”, a subliniat Kelemen Hunor.

 

Candidatul UDMR la Președinție a menționat că, în ultima perioadă, subiectul central al discuțiilor de la Guvern a fost tocmai agricultura, mai exact posibilitățile pe care România trebuie să le exploateze în acest domeniu, în următoarea perioadă bugetară a UE.    


 „În acordurile strategice pe care România le are încheiate cu Bruxelles-ul, am reușit să direcționăm finanțările din domeniul agriculturii, astfel încât, și în anii care urmează, acestea să fie favorabile agriculturii autohtone. Totodată, agricultorii vor avea posibilitatea de a accesa noi tipuri de finanțare din surse guvernamentale și europene care, până în prezent, nu erau disponibile pentru țara noastră”, a menţionat candidatul UDMR la Președinție.

 

Kelemen Hunor consideră că agricultorii au acumulat deja suficientă experiență în accesarea fondurilor de finanțare și au conștientizat importanța preocupării pentru acest domeniu, deoarece se crează noi locuri de muncă, asigură un venit sigur pentru familii, pentru comunități.

 

„Cea mai mare provocare pentru noi este, însă, promovarea și valorificarea corespunzătoare a produselor locale”,  a concluzionat președintele UDMR.

 

 

pe aceeași temă

Hírlevél