Kovács Péter: UMDR are mai mulți viceprimari decât în mandatul trecut

Kovács Péter: UMDR are mai mulți viceprimari decât în mandatul trecut

„UDMR are, în total, 242 de viceprimari în orașele și comunele din Transilvania, cu zece mai mulți decât în urmă cu patru ani. În campania electorală ne-am propus să menținem și să întărim reprezentarea comunității maghiare în administrațiile locale. Potrivit rezultatelor obținute în alegeri am reușit să menținem numărul primarilor – UDMR are 195 de primari – iar la consilii am câștigat 2.283 de mandate în consiliile locale și 91 în consiliile județene, numărul acestora fiind în creștere față de cel înregistrat în urmă cu patru ani”, a declarat Kovács Péter, președintele executiv al UDMR, referindu-se la finalul perioadei în care au fost aleși noii viceprimari în administrațiile locale.  

Liderul executiv al UDMR consideră că unul din rezultatele remarcabile ale Uniunii constă în obținerea funcțiilor de conducere în administrațiile județene: pe lângă cele două județe în care UDMR a avut președinți de consiliu judeţean – Harghita și Covasna – Uniunea are președinți și în alte trei județe (Mureș, Bihor și Satu Mare), iar în 7 judeţe a obţinut mandate de vicepreședinți.

UMDR are și un număr însemnat de viceprimari în administrațiile locale în județele unde ponderea comunității maghiare este mai mică: 5 în județul Alba, 8 în județul Brașov, 5 în județul Arad, 4 în Maramureș, respectiv 3 în județul Bistrița Năsăud. Este un real succes faptul că, după 25 de ani, UDMR are viceprimari în municipiile Brașov și  Timișoara, în Aiud avem din nou viceprimar, iar în marile orașe precum Cluj, Arad și Zalău am reușit să menținem mandatele de viceprimari  - se arată în bilanțul președintelui executiv al UDMR.

 „În campania electorală, mesajul UDMR a vizat două idei majore: întărirea sentimentului de siguranță al comunității locale și înnoire. Considerăm că Uniunea este singura formațiune politică care poate garanta reprezentarea eficientă și, implicit, siguranța comunității locale. Am subliniat, de asemenea, și faptul că este nevoie de o înnoire în rândul candidaților UDMR, avem certitudinea că trebuie implicați mai mulți tineri și mai multe femei în activitatea din administrațiile publice locale. Și în acest domeniu am înregistrat progrese, însă același principiu trebuie aplicat și în pregătirea alegerilor parlamentare”, a subliniat Kovács Péter.

 

pe aceeași temă

Hírlevél