Maghiarii din Transilvania doresc să se implice în procesul de reformare a UE; ei vor să fie câștigători, nu perdanți ai reformelor - este mesajul transmis de președintele UDMR, Kelemen Hunor, la întâlnirea cu secretarul general al PPE, Antonio López-Istú

Maghiarii din Transilvania doresc să se implice în procesul de reformare a UE; ei vor să fie câștigători, nu perdanți ai reformelor - este mesajul transmis de președintele UDMR, Kelemen Hunor, la întâlnirea cu secretarul general al PPE, Antonio López-Istú

„Noi discutăm frecvent cu liderii PPE despre aspectele care vizează în mod direct comunitatea noastră și ei cunosc problemele noastre. Politica agricolă este foarte importantă pentru noi, la fel și păstrarea subvențiilor în bugetul post-2020. Rata de absorbție a fondurilor europene, în special a Programului Operațional pentru Infrastructura Mare (POIM), este alarmant de scăzută în România. Dacă administrația centrală nu poate folosi aceste fonduri, este în interesul nostru să realocăm cel puțin 2 miliarde de euro Programului Operațional Regional în beneficiul comunităților noastre, pentru dezvoltarea localităților noastre”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, la București, la finalul întâlnirii cu secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White.

Referitor la alegerile europarlamentare, președintele UDMR a precizat că interesul Uniunii este ca Partidul Popular European să fie cel mai puternic grup al Parlamentului European.

”Scopul nostru este să contribuim la consolidarea grupului PPE după alegerile europarlamentare. Interesul nostru este ca PPE să fie  grupul care să traseze direcția, să influențeze deciziile cu privire la viitorul Europei, pentru că acest aspect este și în beneficiul comunității noastre”, a subliniat președintele UDMR.

”Ne așteptăm la schimbări importante în următorii ani. Să ne gândim doar la cât de mult s-a schimbat această construcție europeană, după înființarea acelei simple Comunități Europene a Cărbunelui și Oțelului. Trebuie să menținem pe ordinea de zi problema minorităților naționale autohtone. Reformele ar trebui să includă inițiativa cetățenească Minority SafePack”, a precizat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

 

Secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White, a asigurat UDMR de sprijinul său. Acest fapt a fost subliniat și în cadrul  întâlnirii la care, alături de președintele UDMR, Kelemen Hunor, au fost prezenți președintele executiv al Uniunii, Porcsalmi Bálint, și liderul deputaților UDMR, Korodi Attila.  Secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White a subliniat că UDMR este un membru de încredere al Partidului Popular European, o formațiune recunoscută din punct de vedere profesional, iar PPE va sprijini eforturile sale, care au o importanță majoră pentru locuitorii Transilvaniei și ai României.

Liderul european a adăugat că România are un rol important în campania Partidului Popular European, aflându-se printre primele state - alături de Germania, Italia, Spania și Franța.

Secretarul general al PPE a mai spus că prioritățile Partidului Popular European includ stabilirea unor subvenții agricole eficiente din partea UE, crearea de noi locuri de muncă, educația și politica de securitate.

 

pe aceeași temă

Hírlevél